Berge: "Bu Proje Van'a Katma Değer Sağlayacak" - Son Dakika
Ekonomi

Berge: "Bu Proje Van'a Katma Değer Sağlayacak"

Berge: "Bu Proje Van\'a Katma Değer Sağlayacak"

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, projesi tamamlanan Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesinin Van'a katma değer sağlayacağını söyledi.

10.04.2019 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, projesi tamamlanan Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesinin Van'a katma değer sağlayacağını söyledi.

VAN ESOB Başkanı İsa Berge, Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Kooperatifi bürosunu ziyaret etti. Burada konuşan Berge, projenin önemine değindi. Daha önce de oda başkanları ile birlikte devasa proje alanını yerinde gördüklerini hatırlatan Berge, "Ziyaret haberimiz büyük ses getirdi. Bu sanayi bölgesi çocuklarımıza miras kalacak. Bu devasa projenin çevre yoluna yapılması, güzergaha büyük bir değer katacaktır. Çevre yolu önemli bir avantajdır. Bu proje Van'a katma değer sağlayacaktır" dedi.

"VAN ESOB her daim yanınızda"

"Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak yapılacak tüm çalışmalarda yanınızda olmaya devam edeceğiz" diyen Berge, "Burada küçük bir şehir oluşacağına inanıyorum. Tüm donatı alanları ile birlikte binlerce istihdamın gerçekleşmesini bekliyoruz. Esnafımız ve sanatkarımız için tüm kapıları zorlayacağız. Daha önce de yaptığımız gibi bu büyük projenin hayat bulması için tüm bürokratik işlemleri hep birlikte yerine getireceğiz. İstediğimiz an ulaşabildiğimiz Valimiz Mehmet Emin Bilmez, bu konuda çok duyarlıdır ve bize gereken desteği sunacaktır. Ankara'da da gereken bürokratik işlemleri yürütmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Van'ın orta ölçekli sanayi sitesine ihtiyacı vardı"

Ziyaret için teşekkür eden Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Fahri Solmaz, "Depremde sanayimiz hasar gördükten sonra, esnafımız ve sanatkarlarımız ile birlikte Van'ın ihtiyacı olan orta ölçekli bir sanayinin yapılmasına karar verdik. Van'da büyük iş makinelerinin ve otobüslerin servis hizmeti yoktu, biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza müracaat ettik ve deprem nedeniyle Van'ımıza orta ölçekli sanayi sitesi yapma hakkı verildi. Artık büyük iş makineleri ve otobüsler servis hizmeti için kimse Van dışına çıkmayacak" dedi.

VANESOB Başkanı Berge ve Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Solmaz, projeye ilgi gösteren Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'e de teşekkür etti.

Projede neler var?

700 dönümlük alana sahip projede ön kısımlar hariç olmak üzere 150-300, 600 ve 900 metrekare olmak üzere toplam 300 iş yeri bulunuyor. Modern üstyapıları ile yollar 20 metre olacak. Altyapı, üstyapı, atölyeler, sosyal tesisler, spor kompleksleri, yollar, akaryakıt ofisleri, bankalar, cami, meslek lisesi ve diğer tüm donatılar bulunuyor. İş yerlerinin çatısında güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilmesi de planlanıyor.

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi nerede?

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesi, Kalecik TOKİ konutlarının yan tarafında ve çevre yoluna sıfır bir konumda. Mevcut sanayi sitesinin üst tarafındaki orta ölçekli sanayi sitesi, hem Van Organize Sanayi Bölgesine hem de üniversiteye yakın bir konumda. Arazinin bir başından diğer başına toplam 1,5 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Berge: 'Bu Proje Van'a Katma Değer Sağlayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement