Berk'in Anısına Oyun - Son Dakika
Güncel

Berk'in Anısına Oyun

Berk\'in Anısına Oyun

Foça Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, İzmir Aslıhan Işık Sahne ve Gösteri Sanatları Merkezi Yeryüzü Sahnesi oyuncuları, Taksim Gezi Parkı direnişçilerine destek sırasında, polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulduktan sonra, tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için oynadı.

13.03.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foça Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, İzmir Aslıhan Işık Sahne ve Gösteri Sanatları Merkezi Yeryüzü Sahnesi oyuncuları, Taksim Gezi Parkı direnişçilerine destek sırasında, polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulduktan sonra, tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için oynadı. Oyun, yazarının doğum yeri olan Aydın'ın bugünkü adı Şirince Köyü'nde yaşayan Manolis Aksiyotis ile Türk arkadaşı Şevket'in arkadaşlığını anlatan bölümle başladı. 1'inci Dünya Savaşı yılları, Rum ve Ermeni asıllı gençlerin Osmanlı ordusuna alınmaları, Anadolu'nun işgali, Kurtuluş Savaşı ve İzmir'in kurtuluşuyla biten süreçte yaşanan acılar, o yıllara ait fotoğraf ve dönem müzikleriyle desteklenerek aktarıldı. Oyun, Yunanistan'a göçmek zorunda kalan Manolis'in 'Anayurduma selam söyle benden Kör Mehmet'in damadı. Benden selam söyle Anadolu'ya. Toprağını kanla suladık diye bize garezlenmesin. ve kardeşi kardeşe kırdıran cellatların Allah bin belasını versinö sözleriyle ve salonu dolduran izleyicilerin ayakta ve coşkulu alkışlarıyla bitti.

Oyun sonrası Foça Belediye Başkan Vekili Cenk Bakırlı 'Bundan sonra tarihin Manolis ve Şevket'in dostluğunun bozulmadığı sayfalardan oluşmasını diliyorumö diyerek oyunu yazan ve yöneten Haluk Işık, oyuncular Yasemin Şimşek Tüzün, Yılmaz Tüzün, Aydın Kahveci, İlker Yasin, Aslıhan Işık, Neslihan Erkaya, Alpay Yurtsevenler, Serap Çiğdem Şahin, Doğukan Yurt ve yardımcı ekibi kutlayarak çiçek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berk'in Anısına Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement