Berkin Elvan Soruşturması Kabataş Savcısına Verildi - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan Soruşturması Kabataş Savcısına Verildi

Berkin Elvan Soruşturması Kabataş Savcısına Verildi

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından boşta kalan Berkin Elvan soruşturması, Kabataş soruşturmasının ilk savcısı Rasim Işıkaltın'a verildi.

08.04.2015 21:22  Güncelleme: 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berkin Elvan'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi dosyayıda ortada bıraktı. Ortada kalan Berkin Elvan soruşturmasına özel yetkili savcı Rasim Işıkaltın'ın verildiği öğrenildi. Rasim Işıkaltın Kabataş soruşturmasının ilk savcısı olarak tanınıyor.

DOSYA O SAVCIYA VERİLDİ

Ohaber'in edindiği bilgiye göre Savcı Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından Berkin Elvan dosyası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salioğlu ve Memur Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Oğuzhan Atamtürk Uyar'ın talimatı ile Memur Suçları Bürosu'nda görevli Özel Yetkili Savcı Rasim Işıkaltın'a verildi. Emekliliği yaklaşan Işıkaltın'ın dosyayı almakta gönülsüz olduğu ve dosyanın bir başka savcıya verilebileceği öğrenildi.

KABATAŞ SORUŞTURMASINI YÜRÜTMÜŞTÜ

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın, Kabataş'ta Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmanın da ilk savcısıydı. Takipsizlikle sonuçlanan soruşturma devam ederken Akşam gazetesi "O görüntülerin devamı var" başlığı ile savcıya dayandırdığı bir haber yapmış, ancak söz konusu iddia savcı Işıkaltın tarafından yalanlanmıştı.

ERDOĞAN'A DA DAVA AÇMIŞTI

Savcı Işıkaltın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki iddialarla ilgili dava açan 3 savcıdan biriydi. Işıkaltın, bu dönemde ifadesini de aldığı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Albayraklarla ilgili iddianameye de imza attı. İddianamede, Erdoğan'ın Başbakan yapılması için bir organizasyon kurulduğu öne sürülmüştü.

SORUŞTURMADA NELER YAŞANMIŞTI

Berkin Elvan 16 Haziran 2013'te başından gaz fişeğiyle vurulmuş, 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmişti.

Savcı Mehmet Selim Kiraz, Ağustos 2014'te Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinden sorumlu olan 21 polis memuru ile ilgili soruşturma dosyasını Savcı Faruk Bildirici'den devralmıştı.

Savcı Kiraz, daha önce eşkâlleri belirlenen ancak açık kimliklerine ulaşılamayan üç polisin fotoğrafları ile emniyetin yolladığı 21 polisin fotoğraflarını ve kimlik bilgilerini Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü'ne yollamıştı.

Savcı Selim Kiraz, Emniyet'ten henüz cevap gelmeden Çağlayan Adliyesi'nde düzenlenen saldırıda şehit olmuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Berkin Elvan Soruşturması Kabataş Savcısına Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Otto: Allah mekanını cennet etsin sayın savcım, sana saatlerce korku yaşatan alçakların mekanı cehennem,yardım etmeyenlerin sorgucusuda bu halk olsun inşallah 23 6 Yanıtla
  • murat: bir an önce açığa kavuştur savcı bey adaleti sağlayın yoksa vatantaş kendi sağlayacak 16 9 Yanıtla
  • 55: Cok uzattilar ve cok buyuttuler 16 8 Yanıtla
  • Lavinia: Berkinmis....gecin artik asil katil anasi babasidir.sehitlerimizin hesabini kim vercek!!!! 9 3 Yanıtla
  • .......brt: bir kurşunda sen yemeden önce aydınlığa kavuştur perkin elvan dosyasını 6 6 Yanıtla
  • gaffur: Anlasildi merkez 8 2 Yanıtla
  • gaffur: gezi olayları birinin birkaç milyon dolar avanta para kazanma hırsı yüzünden insanlar öldüler biz unutmadıkşimdi gezi karalamaya çalışma senin para hırsı yüzünden oldu bu insanlar 5 3 Yanıtla
  • ..: Allah yeni savcıyı korusun 6 0 Yanıtla
  • paris: Ulke hale soktular koca ulkenin gundemine bakin demekki biz buyuk bi ulke olmadik olamayizda lafta buyuyo halki kolelestirip nasil buyuycek bu ulke savci olayi ne okdu hemen kapatildi simdi parti adaylari felan filan olan olene olur bizde olen suclu olur ulkemizde ne yazikki 1 2 Yanıtla
  • ts: Bize evleriz de trabzon 0 0 Yanıtla

Advertisement