Berlin'de Ramazan Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Berlin'de Ramazan Heyecanı

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türkler, ramazan ayının heyecanını yaşıyor.

02.08.2011 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türkler, ramazan ayının heyecanını yaşıyor.

Birçok kişi, oruçlarını, camilerde verilen iftar yemeklerinde açıyor, daha sonra teravih namazı kılıyor.

Berlin'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtindeki pazarda pide satan Halil Şahan, ramazanda satışların arttığını söyledi.

Şarküterici Adem Arslan, bu yıl ramazanın Berlin'de tatil dönemine denk gelmesi sebebiyle çoğu kişinin Türkiye'de olduğunu, Ramazan'ın son 15 gününde işlerinin daha da açılacağını ümit ettiğini söyledi.

Pazarda alış veriş yapan Giresunlu Hatice Hasarlıoğlu da 1973 yılında Almanya'ya geldiğini belirterek, "Kışın Türkiye'deyiz, yazın burada. Bu yıl ramazanı Almanya'da geçiriyoruz. Çok güzel geçiyor. İftar için pazardan alış veriş yaptık" dedi.

Hasarlıoğlu, Berlin'de, Türkler arasında eskisi gibi iftar davetlerinin olmamasından yakındı.

-ALMANLAR İFTARA DAVET EDİLİYOR-

Berlin'deki birçok camide de her akşam iftar yemeği veriliyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Şehitlik Camisi derneğinin başkanı Ender Çetin, yardım sever kişi ve kuruluşların iftar yemeği masraflarını karşıladığını belirtti.

Çetin, komşuluk ilişkilerini pekiştirmek için bu yıl özellikle Almanları Neukölln belediyesi aracılığıyla iftara davet ettiklerini söyledi.

İftarlara farklı ülkelerden gelen Müslümanların da katıldığını kaydeden Çetin, iftardan sonra cami imamının verdiği vaazın dinlendiğini ve teravih namazının eda edildiğini söyledi. Çetin, Ramazan Ayı boyunca camide mukabele okunduğunu da sözlerine ekledi. - BERLİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berlin'de Ramazan Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement