Berlin'deki Avukatlardan Türk Meslektaşlarına Destek Gösterisi - Son Dakika
Dünya

Berlin'deki Avukatlardan Türk Meslektaşlarına Destek Gösterisi

Berlin\'deki Avukatlardan Türk Meslektaşlarına Destek Gösterisi

Almanya'nın başkenti Berlin'de Ceza Hukukçuları ve Demokratik Hukukçular Derneği'ne üye bir grup avukat, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde Türkiye'deki avukatlara uygulandığı iddia edilen baskıyı protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

26.06.2013 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de Ceza Hukukçuları ve Demokratik Hukukçular Derneği'ne üye bir grup avukat, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde Türkiye'deki avukatlara uygulandığı iddia edilen baskıyı protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

Gösterilere katılan Berlin Demokratik Hukukçular Derneği'nden Handan Ceylan, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bugün burada bulunmamızın nedeni Türkiye'deki olaylar. Türkiye'deki avukatlara karşı son aylarda açılan soruşturmalar ve ceza davaları, son olarak Çağlayan Adliyesi'nde avukatların tutuklanması, dolayısıyla hukukçular olarak bu dalda görev yapan arkadaşlarımız ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için buradayız" şeklinde konuştu.

Berlin'de avukat olarak görev yapan Klaus Poschmann da, "Türkiye'deki baskıların avukatlara yönelmesine karşı olduğum için buradayım" dedi.

Türkiye'deki gelişmeleri uzun zamandır kaygı ile izlediklerini söyleyen Berlin Ceza Hukukçular Birliği'nden Gilda Schönberg ise, "Aktüel olarak, Türkiye'de Gezi Parkı olayları ile birlikte avukatların çalışma koşulları daha da kötüleşti" diye konuştu. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Berlin'deki Avukatlardan Türk Meslektaşlarına Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek
    02:36 Avrupa Birliği, 35 Bin Gence Ücretsiz Avrupa Turu Düzenleyecek

    Avrupa Birliği Komisyonu, DiscoverEU programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da dahil olduğu 35 bin genç için ücretsiz trenle Avrupa turu düzenleyecek. Gençler, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 arasında 30 gün boyunca Avrupa'nın birçok kentini ücretsiz dolaşabilecek ve bir indirim kartıyla birlikte birçok avantajdan yararlanabilecek. Başvurular, European Youth Portal üzerinden yapılacak ve başvuruya uygun olan gençlerden 35 bin kişi ücretsiz Avrupa seyahati kazanacak.

  • İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti
    02:13 İsrail'in Bombardımanında 4'ü Çocuk 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce 'güvenli bölge' olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement