Berlin Duvarından İkiz Kulelere - Son Dakika
Güncel

Berlin Duvarından İkiz Kulelere

Berlin Duvarından İkiz Kulelere

BUFSAD işbirliğiyle, BTSO ana sponsorluğunda düzenlenen festivalde geçmişin 40 yılına ışık tutan 250 fotoğraf sanatsevelerin beğenisini topladı.

21.09.2012 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Contact Press Images Fotoğraf Ajansı'nın kurucularından Robert Pledge, fotoğraf gösterisinde yakın tarihte yaşanan olayları bir kez daha gözler önüne serdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ana sponsorluğunda düzenlenen festivalde geçmişin 40 yılına ışık tutan 250 fotoğraf sanatsevelerin beğenisini topladı. Contact Press Images Fotoğraf Ajansı Robert Pledge'nin anlatımları ile "Berlin Duvarından İkiz Kulelere 1961 – 2001" temalı sunumunda yakın tarihte dünyaya mal olmuş olaylar gözler önüne serildi. 11 Eylül 2001 tarihinde Newyork'ta ikiz kulelere yapılan saldırıların fotoğrafçılık için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Pledge, "Saldırılardan sonra 6 gün boyunca havaalanları kapalı olduğu için basın mensupları hiçbir şekilde bölgeye giderek negatif fotoğraf çekiminde bulunamadı. Elimize sadece amatörler tarafından çekilen dijital fotoğraflar ve videolar ulaşıyordu. Bence bu olay dijital fotoğrafçılık için bir dönüm noktası oldu. O gün gerçekleşen bu vahim saldırı nedeniyle dünya ikiye bölündü ve iletişim çok azaldı" diye konuştu.

'Berlin Duvarından İkiz Kulelere 1961 – 2001' temalı fotoğraf koleksiyonunda dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının karelerinin yer aldığını söyleyen Pledge, "250 fotoğraf yakın tarihimize ışık tutuyor ve o günleri tekrar yaşamamızı sağlıyor" dedi.

Program, Türkiye Fotoğraf Dernekleri'nin sunumuyla devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Berlin Duvarından İkiz Kulelere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement