"Berlin Senfoni Oda Orkestrası" - Son Dakika
Güncel

"Berlin Senfoni Oda Orkestrası"

Side Festivali'nin Açılışında Antik Tiyatroyu Canlandıracak!

18.07.2011 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl, Side Belediyesi tarafından 11.'si düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; 23 Temmuz 2011, Cumartesi akşamı saat 21:30'da, Antik Tiyatro'da "Die Kammersymphonie Berlin - Berlin Senfonisi Oda Orkestrası"nın muhteşem konseriyle açılıyor! Jürgen Bruns yönetiminde orkestra, Ulrike Petersen'in solist olarak katılacağı gala konserinde; W. A. Mozart, J. Haydn ve P. I. Tchaikovsky'nin eserlerini seslendirecek.

1991 yılında Berlin'de kurulan "Die Kammersymphonie Berlin - Berlin Senfonisi Oda Orkestrası", temel olarak, 20. Yüzyılın başlarındaki klasik modern ve sürgün çalışmalarını seslendiriyor. Orkestra; kurulduğu günden bu yana Kammersymphonie Berlin, Alfred Schnittke ve Jean Françaix gibi önemli kompozitörlerle birlikte, modern kompozitörler Detlef Glanert, Victor Bruns, Anatol Vieru ve Carlo Domeniconi ile gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çekiyor. Sanatsal Direktör Jürgen Bruns yönetimindeki orkestra; katıldığı birçok festivalin yanı sıra, Ravello Festivali (İtalya, 2000), Dresden Musik Festivali, Dessau'daki Kurt Weill Festivali (2001) ve Sion-Valais adlı İsviçre'deki Uluslararası Müzik Festivali'nde dinleyicisiyle bir araya geldi. Bu yılki programına Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ni de alan orkestra, Ulrike Petersen'in (keman) solist olarak katılacağı gala konserinde, W. A. Mozart, J. Haydn ve P. I. Tchaikovsky'nin eserlerini seslendirecek.

2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin; bu yıl 23 Temmuz-17 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek programında, tamamı ücretsiz olarak izlenebilecek 15 etkinlik yer alıyor. Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yer alan konser ve gösteriler; doğal açıkhava sahneleri Antik Side Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nın görkemli atmosferinde gerçekleşecek.

Side'de tarihi değerlerimizin korunması ve geleceğe taşınması görevini en iyi şekilde yerine getirmeyi amaçlayan Side Belediyesi tarafından düzenlenen festival; Kammersymphonie Berlin Oda Orkestrası'nın yanı sıra, Bodrum Oda Orkestrası, Viyana Senfoni Yaylı Çalgılar Kenteti, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliği, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi'ni konu edecek. Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde ayrıca; uluslararası bir buluşma olan Marphe String Kuartet, 10 usta trompetçinin yer aldığı Ten of The Best Trompet, İ.Ü. Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden oluşan Jazz-Ist Kuartet ile arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'nun "Café Tango", başarılı piyano sanatçısı Burçin Büke'nin "Klasikten Caza" ve sevilen müzisyen Emre Aydın'ın konserleri ile Dünya Çiftler Dans Şampiyonları gösterisi sanatseverlere sunulacak.

2001 yılından bugüne gerçekleştirilmekte olan Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; kültür-sanatı, tarih ve turizmle bütünleştirerek sanatı, sanatçıyı, yaz mevsiminde Side'de ve çevresinde buluşan yüz binlerce insana sunmak, Side'yi dünyaya Side Festivali aracılığıyla da tanıtmayı amaçlıyor.

"Die Kammersymphonie Berlin - Berlin Senfonisi Oda Orkestrası"nın gerçekleştireceği Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali gala konseri, 23 Temmuz 2011, Cumartesi akşamı saat 21:30'da Side Antik Tiyatro'da ücretsiz olarak seyredilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Berlin Senfoni Oda Orkestrası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement