Berlusconi: "Putin Bana Vatandaşlık ve Ekonomi Bakanlığı Teklif Etti" - Son Dakika
Güncel

Berlusconi: "Putin Bana Vatandaşlık ve Ekonomi Bakanlığı Teklif Etti"

Esma Çakır - Roma / DHA ÜLKESİNDE siyaset yasağı bulunan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, kadim dostu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, kendisine vatandaşlık ve ekonomi bakanlığı teklif ettiğini açıkladı.

23.07.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esma Çakır - Roma/ DHA

ÜLKESİNDE siyaset yasağı bulunan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, kadim dostu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, kendisine vatandaşlık ve ekonomi bakanlığı teklif ettiğini açıkladı.

Lideri olduğu Haydi İtalya (Forza Italia) milletvekilleriyle Salı akşamı Roma'da akşam yemeğinde bir araya gelen Silvio Berlusconi, burada yaptığı konuşmada şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

La Stampa gazetesinin özel haberine göre, basına kapalı olan bu yemekte Berlusconi, kendisine hapis cezaları yağdıran hakimleri ve siyaset dünyasını hedefine aldı.

Haberde, İtalya'nın 78 yaşındaki renkli politikacısı Berlusconi'nin, "Düşünün, İtalya'da beni bir köşeye atarlarken, Putin bana Rusya vatandaşlığı vermeye ve ekonomi bakanlığını teslim etmeye hazır olduğunu söyledi" dediği belirtildi.

"RUSYA ÖNÜME ALTIN KÖPRÜLER KURMAYA HAZIR"

Yemeğe katılanlardan birini kaynak gösteren gazete Berlusconi'nin, "Ülkemde bir suçlu olarak görülüyorum. Oysa Rusya'dakiler önüme altın köprüler kurmaya hazır" dediğini de aktardı.

Berlusconi'nin, yaptığı şakalar ve neşeli kişiliğine vurgu yapan gazete, "Bu da mı Berlusconi'nin her zamanki şakalarından biri? Bu sefer değil" ifadelerini de kullandı.

"Berlusconi'nin son çıkışı: Geleceğim ne mi olacak? Putin için bakanlık yapacağım" başlığını kullanan La Stampa, Berlusconi'nin durumunu, Fransa'daki yüksek vergiler nedeniyle Rusya vatandaşlığına geçen ünlü aktör Gerard Depardieu'nunkine benzetti. Putin ile Berlusconi'nin aralarından adeta su sızmadığı kamuoyunca bilinen bir gerçek. İki dost, doğum günleri başta olmak üzere her fırsatta bir araya gelip, birlikte vakit geçiriyor.

2011 yılına kadar, kesintili olarak 3 dönem başbakanlık yapmış olan Berlusconi sayesinde, Rusya-İtalya ilişkileri de ivme kazanmıştı.

6 YIL SİYASET YASAĞI

İlk mahkumiyetini 2013 yılında alan Berlusconi, vergi kaçırmaktan 4 yıl, ardından yapılan indirimle 1 yıl hapse mahkum edilmiş ve bu cezasını sosyal hizmette çekmişti.

Bundan dolayı parlamenterlikten de azledilen Berlusconi, yasalara göre, 2013 yılından başlamak üzere 6 yıl siyasi yasaklı. Ancak deneyimli politikacı, siyasete partisi Haydi İtalya ile meydanlarda devam ediyor.

Berlusconi, yetişkin olmayan bir dansçı ile para karşılığı cinsel ilişkiye girmek suçundan 7, kendi tarafına çekmek için bir senatöre rüşvet vermek suçundan da 3 yıl hapse mahkum edilmişti. Bu cezalar halen temyiz aşamasında.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlusconi: 'Putin Bana Vatandaşlık ve Ekonomi Bakanlığı Teklif Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement