Berna Laçin'in "Dini Değerleri Aşağılama" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Berna Laçin'in "Dini Değerleri Aşağılama" Davasında Karar

Oyuncu Berna Laçin, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

19.02.2019 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyuncu Berna Laçin, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Berna Laçin katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Söz verilen sanık Laçin'in avukatı Bekir Sinan Akboğa, yazılı savunmalarını sunduklarını belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Davayı karara bağlayan hakim, sanık Berna Laçin'in üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, çocuklara karşı işlenen cinsel istismar ve öldürme eylemlerinin idam cezası gerektirip gerektirmediğine dair kamuoyunda çıkan tartışmalar kapsamında şüpheli Berna Laçin'in Twitter hesabından bir yazı yayınladığı anlatılmıştı.

Bu yazıya karşılık muhtelif sosyal medya sitelerinde yoğun tepkiler oluştuğunun tespit edilmesi üzerine şüpheli Laçin hakkında soruşturma başlatıldığı aktarılan iddianamede, Laçin'in alınan savunmasında suça konu paylaşımı kendisinin yaptığını, o tarihte gündemde idam ve çocuk tacizine ilişkin sosyal medyada tartışmalar yapıldığını, takipçileri ile yazışırken Suudi Arabistan'daki düzen içerisinde tacizin ve tecavüzün olmadığına dair iddialarda bulunulduğunu, bunun üzerine kendisinin de söz konusu yorumu yaptığını söylediği belirtilmişti.

İddianamede, soruşturmaya konu yazıda örnek gösterilen Medine şehrinde İslam Peygamberi'nin kabrinin bulunduğu, hac ibadeti kapsamında ziyaret edildiği ve tüm dünya Müslümanlarınca kutsal bir şehir olduğu, açık internet kaynaklarından yapılan araştırmaya göre buradaki tecavüz suçlarının, dünyadaki diğer şehir veya ülkelere nazaran "tecavüz rekoru kırdığı" şeklinde lanse edilmesini gerektirecek hiçbir resmi ya da gayriresmi istatistiki veri bulunmadığı ifade edilmişti.

Şüpheli Laçin'in bu şekilde üzerine atılı "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediği kaydedilen iddianamede, 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berna Laçin'in 'Dini Değerleri Aşağılama' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Sağlık Sorunu Yaşayan Kadınlar Rekreatif ve Egzersiz Antrenmanlarıyla Zinde Kalıyor
    11:03 Sinop'ta Sağlık Sorunu Yaşayan Kadınlar Rekreatif ve Egzersiz Antrenmanlarıyla Zinde Kalıyor

    Sinop'ta nefes darlığı, kas güçsüzlüğü ve yürüme güçlüğü gibi sağlık sorunları yaşayan kadınlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen rekreatif ve egzersiz antrenmanlarıyla zinde kalıyor. Haftanın üç günü yapılan etkinlikte alanında uzman antrenörler tarafından kadınlara rekreatif ve egzersiz antrenmanları yaptırılıyor. Etkinliğe katılan kadınlar, vücutlarında ve nefes alışverişlerinde olumlu değişiklikler yaşadıklarını belirtiyor.

  • Aslantaş Gölü'nde avlanma yasağı öncesi balıkçılar son ağlarını çekiyor
    11:01 Aslantaş Gölü'nde avlanma yasağı öncesi balıkçılar son ağlarını çekiyor

    Osmaniyeli balıkçılar, Aslantaş Gölü'nde 1 Nisan'da başlayacak avlanma yasağı öncesi son kez balığa çıkarak ağlarını çekiyor. Balıkçılar, tuttukları balıkları satarak geçimlerini sağlıyor ve yeni sezon için hazırlıklarını yapıyor.

  • Tarlada çalışırken başladığı para halterde Avrupa şampiyonu olan Besra Duman, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etti
    10:58 Tarlada çalışırken başladığı para halterde Avrupa şampiyonu olan Besra Duman, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etti

    Konya'da yaşayan 23 yaşındaki milli sporcu Besra Duman, tarlada çalışırken başladığı para halter sporunda Avrupa şampiyonu oldu. 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde eden Duman, hedefinin ilk 3'e girmek ve altın madalya kazanmak olduğunu belirtti. Kendisi gibi engeli olanlara ve gençlere spor yapmalarını öneren Duman, sporun hayatını değiştirdiğini ifade etti.

  • Aydın'da Üretilen Çileğin 12,5 Bin Tonu Yurtdışına İhraç Ediliyor
    10:58 Aydın'da Üretilen Çileğin 12,5 Bin Tonu Yurtdışına İhraç Ediliyor

    Aydın, Türkiye'nin önde gelen çilek üretim merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Son verilere göre, Aydın'da toplamda 95 bin ton olan çilek üretiminin 12,5 bin tonu taze çilek olarak yurtdışına ihraç ediliyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, çilek üretimi ve pazarlaması hakkında bilgi almak için Atça Toptancı Hali'nde incelemelerde bulundu.

  • Uludere'de Tanin Geçidi'nde Kar Temizleme Çalışması
    10:57 Uludere'de Tanin Geçidi'nde Kar Temizleme Çalışması

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde bulunan 2 bin 230 rakımlı Tanin Geçidi'nde Karayolları ekipleri tarafından kar temizleme çalışması yürütülüyor. Geçit, Uludere ilçesi ve Uzungeçit beldesi arasında alternatif kısa yol olarak kullanılıyor ve kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle temizleme çalışmaları gece gündüz devam ediyor.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde hafif ticari araç takla attı: 7 yaralı
    10:56 Adıyaman'ın Besni ilçesinde hafif ticari araç takla attı: 7 yaralı

    Besni'de yapımı süren kalıcı konutlarda çalışan işçileri taşıyan hafif ticari araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada 7 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Trakya Üniversitesi Rektörü, yeni sözleşmeli personelle bir araya geldi
    10:55 Trakya Üniversitesi Rektörü, yeni sözleşmeli personelle bir araya geldi

    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitede çalışmaya başlayacak 78 sözleşmeli personelle bir araya geldi. Tabakoğlu, yeni personele hoş geldiniz dileklerini ileterek, üniversitenin büyük ailesine katılan çalışanların dinamizm ve hedeflere katkı sağlayacağını belirtti.

  • Sinop: Türkiye'nin En Kuzeyi, En Mutlu ve En Yaşlı İli
    10:53 Sinop: Türkiye'nin En Kuzeyi, En Mutlu ve En Yaşlı İli

    Sinop, Türkiye'nin en kuzeyinde yer alması, en mutlu ve en yaşlı insanları barındırmasıyla dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun araştırmalarına göre, Sinop yıllardır en yaşlı il olarak belirlenirken, aynı zamanda en mutlu il olarak da öne çıkıyor. Sinop'un bu özellikleri, gençlerin büyük şehirlere göç etmesi ve yaşlıların huzurlu bir yaşam arayışıyla tercih etmesinden kaynaklanıyor.

  • Akademik radyo halkla buluşuyor
    10:53 Akademik radyo halkla buluşuyor

    Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından kurulan radyoda öğrencilere uygulamalı eğitim verilirken halkında radyoyla buluşturularak toplumsal farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Üniversite ve şehir halkı arasındaki bütünleşme güçlendiriliyor. Radyo programlarıyla öğrencilerin saha deneyimi kazanması ve toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

  • Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Geleneksel İftar Programı
    10:53 Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Geleneksel İftar Programı

    Sivas'ın Ulaş İlçesinde bulunan Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğretmenler, personel, öğrenciler ve okul aile birliğinin katkılarıyla geleneksel iftar programını düzenledi. Okul Müdürü Ali Işıkver, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, ramazan ayının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni etti.

  • Eskişehir Valisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü, öğrencilerle iftarda buluştu
    10:52 Eskişehir Valisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü, öğrencilerle iftarda buluştu

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Osman Ercan, Hızır Bey Erkek Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftarda bir araya geldi. Vali Aksoy, öğrencilerle sohbet etti ve dua ederek oruçlarını açtılar. GSB İl Müdürü Osman Ercan, Vali Aksoy'a teşekkür etti ve gençlere başarılar diledi. Buluşma, öğrencilerin Vali Aksoy ve İl Müdürü Ercan ile fotoğraf çekimiyle sona erdi.


Advertisement