Bersay İletişim Enstitüsü'nde "Felsefe Dersleri" - Son Dakika
Güncel

Bersay İletişim Enstitüsü'nde "Felsefe Dersleri"

Bersay İletişim Enstitüsü\'nde "Felsefe Dersleri"

Dücane Cündioğlu, "Sanat, düşünmenin varlığı ifade düzeyindeki kadim acziyetini telafi etmek bakımından insanın önündeki biricik çıkış yoludur." dedi.

24.12.2013 09:20  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"DÜŞÜNCE YÜRÜR, SANAT ONU KANATLANDIRIR"

Felsefeci ve yazar kimliğiyle Dücane Cündioğlu, konferans dizisinin "Yorum Yorar" (Simgelere Dair) başlıklı ikinci dersinde "Sanat, düşünmenin varlığı ifade düzeyindeki kadim acziyetini telafi etmek bakımından insanın önündeki biricik çıkış yoludur" dedi.

Felsefeci, düşünür ve yazar Dücane Cündioğlu, 'Felsefe Dersleri'nin ikincisi için 21 Aralık Cumartesi günü Bersay İletişim Enstitüsü'nde felsefe alanına ilgi duyanlarla buluştu. Cündioğlu, ikinci konferansında "Yorum Yorar" (Simgelere Dair) konulu dersinde düşünme ile sanatın ilişkisi konusunda görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Felsefeci-yazar kimliğiyle ve kitaplarıyla, Türkiye'deki entelektüel dünyanın gündemdeki düşünürlerinden biri olan Dücane Cündioğlu, sanat sadece düşünmenin gelişigüzel şiirleşmesi ve/veya estetize edilmesi değil, bilakis düşünmenin varlığı ifade düzeyindeki kadim acziyetini telafi etmek bakımından insanın önündeki biricik çıkış yolu olduğunu ifade etti. Cündioğlu, "Düşünme yürür, en çok koşar ve fakat onu kanatlandıracak olan sanattır"dedi.

Bersay İletişim Enstitüsü'nde tarafından düzenlenen "Yorum Yorar (Simgelere Dair) konulu ikinci konferans 240 kişi tarafından ilgiyle izlendi. Dücane Cündioğlu'nun konferansını kaçıranlar Bersay İletişim Grubu'nun web sitesinden izleyebilecekler.

Daha önce aralarında Atatürk Kitaplığı, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi, Pera Müzesi, Bersay İletişim Enstitüsü ve Anadolu'daki pek çok üniversitede konferanslar veren Dücane Cündioğlu Ocak ayında Kozmopolites (Uygarlığın Özüne Dair), Şubat ayında ise Cebrail'in Kanatları: (Muhayyileye Dair) derslerini gerçekleştirecek.

Derslere katılım (10- TL Enstitünün Burs Fonuna destekle) ve sınırlı sayıda olabildiği için önden katılım bildiriminde bulunulması tavsiye edilmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bersay İletişim Enstitüsü'nde 'Felsefe Dersleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement