Beş Vakit Namazı Camide Kılana Ödül - Son Dakika
Güncel

Beş Vakit Namazı Camide Kılana Ödül

Beş Vakit Namazı Camide Kılana Ödül

Adıyaman'da müftülük ve Ensar Vakfı işbirliğinde Kur'an kursuna devam eden öğrenciler arasında 'Gençler Namaza Koşuyor' adlı kampanya başlatıldı.

15.07.2013 12:31  Güncelleme: 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN FURKAN - Adıyaman'da, yaz Kur'an kursu süresince 5 vakit namazı camide kılan öğrenciler ödüllendirilecek.

Ensar Vakfı ile Adıyaman Müftülüğü, Kur'an kursları arasında "Gençler Namaza Koşuyor" isimli kampanya başlattı. Bu kapsamda 5 vakit namazı camilerde kılan 7-18 yaş grubu arasındaki öğrenciler, din görevlileri tarafından takip edilecek. Belirlenen kişilere ise kurs sonunda bilgisayar, bisiklet ve kitap hediye edilecek.

Müftü Yardımcısı Mustafa Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ensar Vakfı ile düzenledikleri bu çalışmada gayelerinin hediye değil çocukları namaza alıştırmak olduğunu söyledi. Müslümanlığın merkezinin cami olduğunu dile getiren Çiftçi, "Çocuklarımızı küçük yaşta camilere çekmek çok önemlidir. İnşallah bir ay boyunca camide 5 vakit namaz kılan bu çocuklar daha sonra ibadetlerine devam ederler" diye konuştu.

Vakfın şube başkanı Muzaffer Şimşek ise milli ve manevi değerlere sahip çocuklar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İslam'da bir araya gelerek cemaat teşkil etmenin önemli bir vecibe olduğunu vurgulayan Şimşek, bundan dolayı da caminin birinci derece ehemniyete sahip olduğuna işaret etti. Cemaatle kılınan namazın Müslümanlar arasında mevcut manevi bağın en önemli tezahürlerinden biri olduğunun altını çizen Şimşek, şunları kaydetti:

"Namazın cemaatle kılınmasının hikmeti Müslümanların birbirleriyle görüşüp hallerinden haberdar olmaları, bilgi alışverişinde bulunmaları, aralarında disiplin, sevgi ve düzenin yerleşmesi ve ibadetin şevkle yapmasıdır. Bu amaçla gençlerin ve çocukların bir ay boyunca camide namaz kılma alışkanlığını edinebilmeleri için müftülükle ortak protokol oluşturduk."

Namazını camide kılan kursiyerlerin din görevlilerince takip edileceğini dile getiren Şimşek, kampanya sonunda belirlenen kişilere bilgisayar, bisiklet ve kitap setinden oluşan hediyelerin verileceğini sözlerine ekledi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beş Vakit Namazı Camide Kılana Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement