Besaş'tan Ödüllü Sigara Bırakma Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Besaş'tan Ödüllü Sigara Bırakma Kampanyası

BESAŞ, düzenlendiği kampanya ile personeli arasında sigarayı bırakıp, 3 ay boyunca içmediğini belgeleyenleri çeşitli hediyelerle ödüllendirecek.

12.01.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursalıları sağlıklı ve ekonomik gıda ile buluşturan BESAŞ, önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçiriyor. Sigara içen BESAŞ personelinin sigarayı bırakmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında sigarayı bırakıp, 01 Ocak – 31 Mart 2016 tarihleri arasında sigara içmediğini şahitlerle belgeleyip, ispatlayan personele çeşitli hediyeler verilecek. Kampanya hakkında bilgi veren BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, üzerinde önemle durulması gereken bağımlılık sorununun, herkesi yakından ilgilendirdiği belirterek, bu tarz faaliyetlerin toplumsal açıdan çok önemli olduğunu vurguladı. Bektaş, "Sigarayı bırakma kampanyasına fabrikamızdaki tüm personelimiz, düzenlenen afişlerle katılıma teşvik edildi. Katılımcıların, 01.01.2016 ile 31.03.2016 tarihleri arasında 3 ay süre ile sigara içmemeleri gerekiyor. Bu sürenin sonunda yönetimimiz tarafından belirlenen sürpriz hediyeler hak edenlere dağıtılacak. Bizim için bu kurum, toplum sağlığının korunması açısından çok önemli. İnşallah bu tarz bilgilendirmeler, eğitimler, sosyal faaliyetler gibi faydalı birçok projeye BESAŞ olarak imzalar atacağız" dedi

BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da halk sağlığı açısından ciddi sonuçları olan sigara kullanımında Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında üçüncü sırada, dünya ülkeleri arasında ise yedinci sırada olduğunu hatırlattı. Türkiye genelinde 18 ve daha yukarı yaştaki bireylerin yüzde 33,4'ünün sigara kullandığının ifade eden Aydoğan, "Türkiye'de yaklaşık 17 milyon kadar sigara içen kişinin olduğu ve her yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı nedenlerle yaşamını yitirdiği belirtiliyor. İşte bu kapsamda BESAŞ yönetimi olarak taşın altına elimizi koymak istedik. Ödüllü sigarayı bırak kampanyasının amacı bir bırakma günü belirleyerek sigarayı bırakma fikrini oluşturmak, bırakmak isteyenleri harekete geçirerek yardımcı olmak, sigaranın zararları ve sağlıklı yaşam konusundaki genel bilinçlenmeye katkı sağlamak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Besaş'tan Ödüllü Sigara Bırakma Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement