Beşiktaş Ağır Yaralı - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Ağır Yaralı

Beşiktaş Ağır Yaralı

Kadıköy'den puansız dönerek Fenerbahçe'ye karşı galibiyet hasreti 5 maça çıkan siyah-beyazlılar, aynı zamanda üç futbolcusunun kırmızı kart görmesiyle sarsıldı.

23.09.2017 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

, Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı derbi maçta ağır yara aldı.

Ülker Stadı'ndaki karşılaşmada sarı-lacivertli rakibine 2-1 mağlup olarak bu sezonki ilk yenilgisini alan siyah-beyazlı takımda , Atiba Hutchinson vekırmızı kart görürken,de tribüne gönderildi.

Beşiktaş, rakibinin iki penaltı golüyle sahadan mağlup ayrıldı. Bu sezon 6 maçta 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, 13 puanda kaldı.

Son 5 derbide galibiyeti yok

Siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe ile yaptığı son 5 derbi maçta galibiyet alamadı.

Rakibini derbide son olarak 2015-2016'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-2 mağlup eden Beşiktaş, söz konusu sezonun ikinci yarısındaki mücadelede ise sarı-lacivertli ekibe 2-0 yenildi.

Geçen sezon ligin ilk yarısında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan siyah-beyazlılar, ikinci yarıdaki karşılaşmadan ise 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş, 2016-2017 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası'nda rakibiyle sahasında yaptığı karşılaşmayı ise 1-0 yitirdi. Siyah-beyazlılar, bu sezonun ilk derbi mücadelesinde ise sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Galibiyet serisi bitti

Beşiktaş'ın ligdeki galibiyet serisi de bu sonuçla sona erdi.

Ligin 2. haftasındaile deplasmanda 2-2 berabere kaldıktan sonra , Kardemirvekarşılaşmalarından galibiyetle ayrılan siyah-beyazlı ekip, 6. haftada Fenerbahçe'ye mağlup oldu.

Babel'in golü yetmedi

Siyah-beyazlı ekibin mevcut kadrosunda Fenerbahçe'ye ilk golüattı.

Hollandalı oyuncu, 87. dakikada fileleri havalandırdı ancak bu gol galibiyet için yeterli olmadı.

Beşiktaş, 3 sezon sonra deplasmanda gol attı

Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanlarında 3 sezon sonra golle buluştu.

Rakibiyle Kadıköy'de yaptığı derbi maçlarda geride kalan 3 sezonda gol bulamayan siyah-beyazlı ekip, bu hasretini Babel ile sonlandırdı.

Fenerbahçe deplasmanında son golü 2013-2014 sezonunda rakibiyle 3-3 berabere kalarak atan Beşiktaş, sonraki 3 sezonda oynadığı 3 derbi maçı gol bulamadan tamamladı. Kadıköy'de 2014-2015'te sarı-lacivertli ekibe 1-0 yenilen siyah-beyazlı takım, 2015-2016'daki mücadeleden ise 2-0 mağlup ayrıldı. Beşiktaş, geçen sezon deplasmandaki derbi maçı ise 0-0 beraberlikle tamamlamıştı.

İlk yarıda sahada gerginlik yaşandı

Karşılaşmanın 20. dakikasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Fenerbahçe çalıştırıcısıarasında tartışma yaşandı.

Saha kenarında iki teknik adamın birbirlerine dönerek hararetli bir şekilde tartışması dikkati çekti.

Maçın 22. dakikasında ise sarı-lacivertlilerin yaptığı faul sonrası hakeme tepkide bulunan Beşiktaşlı oyuncularla bunu protesto eden Fenerbahçeli futbolcular arasında gerginlik oldu. Yaşanan gerginliğin ardından siyah-beyazlı takımda Oğuzhan Özyakup, sarı-lacivertli ekipte ise Vincent Janssen sarı kart gördü.

Şenol Güneş de atıldı

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş de karşılaşmayı tamamlayamadı.

Güneş, mücadelenin 66. dakikasında Pepe'nin 'ya yaptığı hareket sonrası hakem Ali Palabıyık'a sert tepki gösterdi. Dördüncü hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun yanına giderek tepkili şekilde konuşan Şenol Güneş, 67. dakikada Palabıyık tarafından tribüne gönderildi.

Quaresma, 3 dakikada kırmızı kart gördü

Beşiktaş'ın tecrübeli ismi Ricardo Quaresma, 3 dakikada üst üste gördüğü iki sarı kartın ardından takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın 41. dakikasında rakibine yaptığı hareketle ilk sarı kartını gören Quaresma, 43. dakikada ikinci sarının ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Beşiktaş'ta 5. sezonunu geçiren tecrübeli oyuncu, Süper Lig kariyerinde 5. kez takımını yalnız bıraktı. 2011-2012 sezonunda Bursaspor vemaçlarında kırmızı kart gören Quaresma, 2015-2016'da iseve Bursaspor karşılaşmalarında aynı şekilde cezalandırıldı. Ricardo Quaresma, bu sezon ise Fenerbahçe karşısında takımını 10 kişi bıraktı. 36'ncı dakikada ilk sarı kartını gören Atiba Hutchinson, 85. dakikada penaltıya sebebiyet verirken bir sarı daha aldı ve kırmızı kartla takımını 9 kişi bıraktı. Maç içinde sarı kart gören Oğuzhan Özyakup ise karşılaşmanın bitmesinin ardından hakem Ali Palabıyık'a tepkisi sonrası bir sarı daha aldı ve kırmızı kartla cezalandırıldı.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon ikinci kez bir lig mücadelesini eksik tamamlamak zorunda kaldı. Beşiktaş'ta Kardemir Karabükspor maçında , kırmızı kartla cezalandırıldı. Derbi mücadelesinde ise Quaresma, Hutchinson ve Oğuzhan aynı durumu yaşadı.

Kartlar havada uçuştu

İki takım arasındaki derbi maçı yine gergin geçti.

Ligin 6. haftasındaki derbi mücadelesinde toplam 5 kırmızı kart çıktı. Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup, Fenerbahçe'de ise Luisilekırmızı kartla cezalandırıldı.

İki takımın son 15 sezonda yaptığı 42 resmi maçtaki kırmızı kart sayısı 33'e çıktı. Bu süre içindeki 35'i Süper Lig, 5'i Türkiye Kupası, 2'si de TFF Süper Kupa olmak üzere 42 maçta Beşiktaş'tan 20, Fenerbahçe'den ise 13 futbolcu kırmızı kart gördü.

Ligin 6. haftasındaki derbi maçta toplam 9 sarı kart çıktı. Fenerbahçe'de Janssen, , , Josef de , Beşiktaş'ta ise , , Ryan Babel,ve Dusko Tosic sarı kartla cezalandırıldı.

Babel ile Tolgay tartıştı

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında siyah-beyazlı ekipte Ryan Babel ilearasında tartışma çıktı.

Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşta iki oyuncunun sert bir şekilde konuştuğu görüldü.

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının yenilgisine rağmen oyuncuları tribüne çağırarak destek verdi.

Aynı başlıkta

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş Ağır Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü
    15:54 Sivasspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü

    Sivasspor, bugün Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmanda ısınma hareketleri, pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçı yapıldı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Sivasspor ile Fenerbahçe, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak.

  • Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı
    15:53 Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Sarıyer'de aracına binen yabancı uyruklu şahıs tarafından 5 yerinden bıçaklandıktan sonra hayatını kaybeden taksici son yolculuğuna uğurlandı. Taksici için cenaze namazı kılındı ve Feriköy Mezarlığı'nda defnedildi. Olayın detayları ve taksicilerin güvenliği konusunda açıklamalar yapıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    15:39 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, 1,5 saat sürdü. Isınma ve koordinasyon çalışmalarının ardından geniş alanda çift kale maç yapıldı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi. TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan Denizlispor'a bir kötü haber geldi.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    15:13 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Mondihome Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda dinamik ısınma ve sonuçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Sakatlığı bulunan Onuachu ise takımla çalışmalarını sürdürerek maçta forma giyebilme ihtimali bulunuyor.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.


Advertisement