Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Aşık Veysel'in Köyünü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Aşık Veysel'in Köyünü Ziyaret Etti

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Aşık Veysel\'in Köyünü Ziyaret Etti

Muharrem ayı dolayısıyla Sivas’a gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünü ziyaret etti.

25.09.2017 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muharrem ayı dolayısıyla Sivas'a gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünü ziyaret etti.

Muharrem ayı dolayısıyla bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sivas Valisi Davut Gül'ü ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret ettikten sonra Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun doğup, büyüdüğü Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyüne geçti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Aşık Veysel'in kızı Zekine Şatıroğlu, torunu Çiğdem Özer, türkücü Cem Çelebi, ressam İsmail Acar ve İstanbul'dan gelen heyet ile birlikte Aşık Veysel'in köydeki mezarını ziyaret eden Hazinedar mezar başında dua etti.

Aşık Veysel'in doğduğu topraklarda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Hazinedar, " Türkiye'nin birliğine beraberliğine dair, şiirden sanattan, sazdan en güçlü mesajlar nereden çıktı derseniz, işte şuanda bulunduğumuz topraklardan çıktı. Ümmet hukukuna müthiş bir saygı, inancın en güzel ifadelerini onun sazında, onun şiirlerinde bulabiliriz. Bizi Müslüman ülkelerinde özel kılan, ayrıcalıklı kılan Atatürk devrimleridir. Ben Müslüman ülkelerinin tümünü gezmiş birisi olaraktan gurur duyuyorum, neden gurur duyuyorum? Çünkü biz farklıyız, biz onlara göre önderiz. Hiçbir Müslüman ülkede çatışma olduğunda, başka bir Müslüman ülkeye gitmiyorlar hep Avrupa'ya gidiyorlar, Avrupa ayarında bir ülke var, Türkiye ona da gelmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin değerini sazında sözünde anlatan bir evrensel şairden bahsediyoruz" dedi.

Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer ise ataların doğduğu büyüdüğü bu topraklarda olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, "Ben sadece bugün değil, zaman zaman köyünü unutmayanlardanım, İstanbul'da yaşamama rağmen köyünü sık sık ziyaret eden biriyim, bundan dolayı da son derece mutluyum değerlerimize bağlı olma konusunda da elimden geleni yapıyorum, gençlere de aynı şekilde bu tür nasihatler veriyorum" diye konuştu.

Mezarlık ziyaretinin ardından Hazinedar ile beraberindeki heyet Aşık Veysel'in öldükten sonra müzeye dönüştürülen evini gezdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Aşık Veysel'in Köyünü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement