Maltepe'de sokaklar çöp yığınına dönmüşken Beşiktaş Belediyesi de grev kararı aldı - Son Dakika
Güncel

Maltepe'de sokaklar çöp yığınına dönmüşken Beşiktaş Belediyesi de grev kararı aldı

İstanbul'da Bakırköy, Kadıköy, Ataşehir, Kartal ve Maltepe'den sonra Beşiktaş Belediyesi'ndeki işçiler de maaşlarını yükseltmek için greve başladı. İşçiler 15 Mart'ta uygulanmak üzere belediye binasına grev kararını astı.

26.02.2021 09:22  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li belediyelerden Bakırköy ve Kadıköy'de başlayan grev dalgasına Ataşehir, Kartal ve Maltepe'den sonra Beşiktaş Belediyesi işçileri de katıldı.

GREV, 15 MART'TA BAŞLAYACAK

İşçiler dün grev pankartını asmak için belediye binasının önünde toplandı. Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 1 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu Beşiktaş Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamamasının ardından, 15 Mart'ta uygulanmak üzere belediye binasına grev kararını astı.

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul'da greve giden 6. CHP'li ilçe belediyesi oldu! 15 Mart'ta başlayacaklar

KADIKÖY'DEKİ GREV 5.275 TL MAAŞ İLE SON BULMUŞTU

Kadıköy Belediyesi işçileri ise geçtiğimiz ay günlerce sürdürdükleri grevi, Belediye ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma ile sona erdirmişti. İmzalanan sözleşmeyle, belediyedeki en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlenmişti.

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul'da grev kararı alan 6. CHP'li belediye oldu! 15 Mart'ta başlayacaklar

MALTEPE'DE İŞÇİLER GREVE DEVAM EDİYOR

Kadıköy'den sonra greve başlayan Maltepe Belediyesi'nde ise işçilerin bekleyişi devam ediyor. DİSK/Genel İş Sendikası'na bağlı bin 500 işçi, haklarını alana kadar greve devam edeceklerini söyledi. Geçim sıkıntısı yaşadıklarını, belediyenin haklarını vermesini talep ettiklerini belirten işçiler, Kadıköy Belediyesi işçilerine verilen ücretin aynısını istediklerini vurguladı. İlçeden gelen görüntülerde ise Maltepe sokaklarında çöp yığınların görülüyor.

Maltepe'den gelen bu görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı;

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul'da grev kararı alan 6. CHP'li belediye oldu! 15 Mart'ta başlayacaklar
Beşiktaş Belediyesi, İstanbul'da greve giden 6. CHP'li ilçe belediyesi oldu! 15 Mart'ta başlayacaklar
Beşiktaş Belediyesi, İstanbul'da grev kararı alan 6. CHP'li belediye oldu! 15 Mart'ta başlayacaklar
Maltepe\'de sokaklar çöp yığınına dönmüşken Beşiktaş Belediyesi de grev kararı aldı

Son Dakika Güncel Maltepe'de sokaklar çöp yığınına dönmüşken Beşiktaş Belediyesi de grev kararı aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • ahmet: her şey çok güzel oluyor.... 42 19 Yanıtla Aslı: İşçinin hakkıdır grev yapmak, en azından haklarını bilip ona göre davranıyorlar koyunluk yapmıyorlar :) 13 20 SEDEFF: SEN 3000 E RAZI Oluyorsan o senın sucun.. mıllet hakkını arıyor sız de herşeyi yutup savunmaya devam edın yaknda kendınızı kemırırsınz 9 12 Aslı: 20 yıldır yapılan haksızlıkları düzeltmeye çalışıyolar en azından. Bardakta yağ satmıyorlar! 7 7 eqeqe: akp li işçiler chp li ebelediye de grev yapıyor sizde boş konuşuyorsunuz . hani akp belediyesinde grev varmı 8 5 ct: oluyor tabi.. emekçinin hakkı verilecek.. sonra bu ücretler Ak Parttili belediyelere de sıçrayacak.. Hak yerini bulacak... Demokrasi işte bu... 6 6
  • burak: Herşey çok güzel oluyor diyen Ahmet kardeş, keşke AKP belediye çalışanlarıda korkmadan böyle bir hakkı olduğu için eylemde bulunabilse, Herşey çok güzel oluyor ne mutlu sesini duyurup hakkını alabilen insanlarımız var artık. 24 20 Yanıtla
  • cem: NASIL HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUYOR MU? 29 13 Yanıtla
  • haslaz53: her şey çok güzel olacak izlemeye devam edelim 27 13 Yanıtla
  • Bune: mühendisler 3000 tl alırken işçiler 5750 tl alması güzel ülkemin ne kadarda eğitim ve kalkınmaya önem verdiğini gösteriyor. 31 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement