Beşiktaş ile Adanaspor Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş ile Adanaspor Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Ali Danaş, Antalya-DHA Antalya Belek'teki Gloria Sports Arena'da yapılan imza törenine Beşiktaş başkanı Fikret Orman, Adanaspor başkanı Bayram Akgül, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Ürkmezgil ve Deniz Atalay katıldı.

17.01.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali Danaş, Antalya-DHA

Antalya Belek'teki Gloria Sports Arena'da yapılan imza törenine Beşiktaş başkanı Fikret Orman, Adanaspor başkanı Bayram Akgül, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Ürkmezgil ve Deniz Atalay katıldı.

İmza töreni öncesi açıklamalar yapan başkan Fikret Orman Beşiktaş'ın bu projede Adanaspor'a patron olarak değil işbirlikçi olarak geldiklerini ve Adanaspor'un büyük hissedarı olmayacaklarını söyledi. Kendisine sorulan "Adanasporlulara vereceğiniz bir müjde var mı?" sorusuna esprili bir dille " Demba Ba'yı Adanaspor'a yollamayı düşünüyoruz" dedi.

Adanaspor başkanı Bayram Akgül ise bu anlaşmanın Adanaspor'a çok faydalı olacağını ve camialarca başka taraflara çekilmemesi gerektiğini dile getirdi. Bayram Akgül anlaşma sonrası Beşiktaş'ta aylardır sorun olan sağbek transferine yardımcı olup olmayacakları sorusuna "Şu anda Beşiktaş'ta oynayabilecek bir sağbekimiz yok" diye cevap verdi.

Beşiktaş başkanı Fikret Orman'ın toplantıda yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"GÖKHAN KESKİN PROJENİN BAŞINDA OLACAK"

"Biz, bir iyi niyet anlaşmasıyla bundan sonraki süreçte atacağımız adımları oluşturma niyetine girdik. Bu Beşiktaş'ın Adanaspor AŞ üstünde hisse almasıyla oluşacaktır ve biz buradan hisse alacağız ama büyük hissedar olmayacağız. Hissedar olmamız, tam anlamıyla ortaya çıkabilmesi için de çalışmamız lazım. Gökhan Keskin'i projenin başına getiriyoruz. Adanaspor'un da sportif direktörü olacak. Onu da bir yere çekeceklerdir. Hocanın altında mı üstünde mi diye? Futbol direktörünün hoca üzerindeki etkisi bellidir. Zaten şu anda ara dönemdeyiz. Ligin başlamasına 15 gün kaldı. Orada bir teknik direktör var. O kendi işine devam edecektir. Gökhan Hoca ise gelecek sezonun planlayışıyla ilgili çalışacaktır."

"ADANASPOR'U PİLOT TAKIM YAPMA NİYETİMİZ YOK"

TFF'nin de bu konuda düzenlemeleri olduktan sonra projeyi geliştireceğiz. Öncellikle değerli dostum Bayram Başkan'a Beşiktaş'a güvendiği için böyle bir iş birlikteliğine gittiği için teşekkür ederim. Bizim Adanaspor'u pilot takım yapma niyetimiz yok. Bize güvendiği için teşekkür ederim. Bu bir başlangıçtır."

"BU İŞİ BALTALAMAK İSTEYENLER OLSA DA BURADAN BİR SİNERJİ DOĞACAK"

"Endüstriyel futbolda çağımızda şeffaf daha fazla iş birliğini gerektiren ve başarıya ulaşabilmek için kulüplerin çeşitli alanlarda ortak çalışma yapmasını gerektirmektedir. Beşiktaş camiası olarak Avrupa'da kupa almayı hedef almış bir kulüp olarak özellikle son zamanlarda gündemdeki yabancı sınırının kaldırılmasıyla ilgili olarak ve UEFA'nın finansal fair-play kurallarını daha fazla ağırlaştığını görerek kendi stratejimiz gereği kardeş takım yaratma ihtiyacı doğmuştur. Bu konuda çalışma yaptığımızı kamuoyunda görmüşsünüzdür. Beşiktaş izleme ekibinden futbolcu isimleri gelmekte ancak takımınızda oynaması zor gözükmekte. Aynı şekilde dışarıdan transfer ettiğimiz oyuncular için de bu durum devam etmekte. Değerli dostum Bayram Akgül'le "bunu nasıl oluşturabiliriz diye sohbet etmeye başladık. Adanaspor çok büyük bir camia, Türkiye'nin en önemli 5 ilinden bir camia. Bu işi baltalamak isteyenler bunu farklı yere çekmek isteseler de bu iş birliğinden sinerji doğacaktır. Bu iş birliğinin iki camia açısından faydalı olacağını düşünüyorum."

"CHELSEA İLE BEŞİKTAŞ'IN İŞBİRLİKTELİĞİ KONUŞULUYOR"

Bizim ortak menfaatlerimiz var. Bizim ilgilendiğimiz oyuncular var. Yurt dışından ilgilendiğimiz oyuncular var. Bu oyuncuları ortak sermayeyle alarak Adanapor'da oynamasını istiyoruz. Zaman içerisinde biz de Adanaspor'da hisse sahibi olacağız ama bu hisse şu anda belli değil. Biz bir pilot takım demedik. Kardeş takım dedik. Beşiktaş'ın stratejisinde sadece Adanaspor da yok. Başka takımlar da var. Biz bir camiayı Beşiktaş'ın büyüklüğüyle birlikte bir şey havasını sokulmasını istemeyiz. Olayı nereye çekmek isterseniz, virgülü bir yere götürebilirsiniz. Benim konuştuğum laflar çok net. Karşılıklı iş birliği yapacağız. İki takımın altyapısından yetişen futbolcuların takas edilmesini amaçlıyoruz. Avrupa'da bunun örnekleri var. Chelsea ile Beşiktaş'ın iş birlikteliği konuşuluyor. Bu iş birlikteliğinde Türk halkı mutluluk duyuyor. Biz bunu Adanaspor'la yaparken neden basite indirgemeye çalışıyoruz. Chelsea'den bazı oyuncuları Beşiktaş'ta oynatma gibi bir iş birliği yaptığımızda "bravo" derken neden Adanaspor olunca yanlış bakılıyor. Bayram Başkan, Adanapor'u aldığında Adanaspor amatördeydi. Bir sermaye harcamışlar ve 1. lige getirmişler. Bizim niyetimiz iyi. Adanaspor, saygınlığı olan bir kulüp. Bizimle böyle bir işbirliğine gitmek istediler. İnşallah Adanaspor, bu sene Süper Lig'e çıkar. Bütün bunların değişmesi için bir yönetmelik olması lazım. Bütün bunlar belli olsa "şu kadar hisse alacağız" derdik. Bunlar süreç gerektiren işler.

"BEŞİKTAŞ KANARYA SEVENLER DERNEĞİ DEĞİL"

"Beşiktaş, Kanarya sevenler derneği değil. Milletin parasını harcıyoruz. Burası futbolcu yetiştirip piyasaya salma yeri değildir. Porto, bunu çok iyi yapıyor. Oyuncuları bulup oynatıyor, 50-60 Milyon Euro'ya satıyor. Al Beşiktaş'tan sat Beşiktaş'a dönsün ve para kazanmak istiyoruz. Altını bir kez daha çiziyorum. Niyet en önemli şeydir. Farklı yerlere çekilmemesini istiyoruz. Bu bir iyi niyet anlaşmasıdır. İnşallah son imzayı da atarız."

Adanaspor başkanı Bayram Akgül'ün açıklamaları ise şöyle:

"KİMSE BU ANLAŞMAYI BAŞKA YERLERE ÇEKMESİN"

2009 yılında lisans talimatnamesinin 17. maddesinde "bir hissedar, ikiden fazla kulüpte hisse sahip olursa onları yarıştırmayız" diyor. UEFA'da ve FIFA'da ise "hissedar olabilir ama yönetimde olmaz" diyor. Adanaspor'un Süper Lige çıktığında yarışmama gibi bir durum yok. Yalnız daha tehlikeli bir şey var. Biri çıkıp 4 büyük kulüpten hisse alırsa o kulüpler ligde yarışamazlar. Biz TFF'ye başvurumuzu yaptık. Umarım ilerleyen günlerde adımlar atılır.

Türkiye'de bununla ilgili örnekler var. Ligin son maçı Beşiktaş, başka bir takımla oynuyor. Beşiktaş'ın verdiği kiralık oyuncu da o takımda kiralık kaleci olarak oynuyor. O kaleci topu çıkarır mı çıkarmaz mı? Olaya kötü yaklaştığımız da çocuk ölü doğar. Biz burada iyi niyetle kamuoyunun önünde herkese açıklıyoruz. Böyle bir şey olursa ligin ilk maçı Beşiktaş-Adanaspor arasında oynanır şaibe dedikoduları ortadan kalkar

"ŞU ANDA BEŞİKTAŞ'TA OYNAYACAK SAĞBEKİMİZ YOK"

Şu anda Beşiktaş'a verebileceğimiz bir sağ bek yok. Bu hemen olabilecek bir şey değil. Her camiada negatif insanlar vardır. Bundan nemalanmak isteyen insanlar çıkacaktır. Bu Türk futbolu adına, bir projedir. Adana'da Çukurova'da A Mili Takım düzeyinde futbolcular yetiştireceğiz. Beşiktaş'ta oynayacak sağ bek var veya yok diye şu anda ben bir şey diyemem.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş ile Adanaspor Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement