Beşiktaş'ın Futbolu Tartışmaya Açıldı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ın Futbolu Tartışmaya Açıldı

Zor maçlarda berabere kalan takım yenilmez ilan edildiSkor yükü Cenk Tosun'un üzerindeÇözüm Talisca ve yeni transferler olacakZor maçlarda berabere kalan takım yenilmez ilan edildiALİ DANAŞ -İSTANBUL -DHA Süper Lig'de Kasımpaşa'ya 2-1 yenilerek Avrupa'dan sonra ligde de yenilen Beşiktaş lider M.

18.12.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zor maçlarda berabere kalan takım yenilmez ilan edildi

Skor yükü Cenk Tosun'un üzerinde

Çözüm Talisca ve yeni transferler olacak

Zor maçlarda berabere kalan takım yenilmez ilan edildi

ALİ DANAŞ -İSTANBUL - DHA Süper Lig'de Kasımpaşa'ya 2-1 yenilerek Avrupa'dan sonra ligde de yenilen Beşiktaş lider M. Başakşehir'in 3 puan gerisine düştü.

Haftalardır beklenen futbolu ortaya koyamayan, zor maçlarda sadece Napoli'yi yenen Siyah Beyazlıların geçen haftaya kadar süren yenilmezliği önce Dinamo Kiev ile Avrupa'da sonra da Kasımpaşa mağlubiyeti ile ligde de sona erdi.

Kendi sahasında Galatasaray, Benfica, M.Başakşehir, deplasmanda Benfica, Torku Konya maçlarında hep mağlubiyetten beraberliği yakalayan, diğer zor maçlarda Fenerbahçe'ye, Kiev'e, Napoli'ye yenilmeyen Beşiktaş'ın futbolu, çoğu zaman görmezden gelindi.Zorluk derecesi yüksek maçlarda aldığı beraberliklerin kamuoyu tarafından, 'zor maçları kazanamıyor' değil de 'Beşiktaş yenilmiyor' şeklinde yansıtılması geçen sezonun çok uzağında kalan futbolunun tartışılmamasındaki en büyük yanılgıydı.Çünkü Beşiktaş, geçen sezon ilk yarıdaki derbilerde Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yenerken, M.Başakşehir ve Torku Konyaspor gibi zor takımlara karşı da rahat galibiyetler elde etmişti.

Tüm bunlara, Fenerbahçe'nin sezona çok kötü başalayarak 7 haftada sadece 9 puan toplaması ve aynı haftalarda Galatasaray'ın da düşüşe geçmesi eklenince, M.Başakşehir'i Beşiktaş'a rakip görmeyenlerin Siyah Beyazlıları 'yenilmez' ilan etmesi Beşiktaşlıları kendi durumunu sorgulamaktan uzak bıraktı.

BEŞİKTAŞ'IN FUTBOLU ARTIK TARTIŞILYOR

Ancak Kiev'de hakemin kötü yönetimine rağmen 10 kişi kaldıktan sonra teslim olan ve dağılan bir Beşiktaş ve Kasımpaşa karşısında 2-1 geriye düştükten sonra dağınık ve panik ataklar yapan Siyah Beyazlıların futbolu artık tartışmaya açılmış durumda. Esasında bu durumu ilk gören ve futbolcuları Dynamo Kiev maçı sonrası tatlı sert uyaran başkan Fikret Orman'dı. Kiev yenilgisinin hemen ertesinde katıldığı panelde 'Hakem kötüydü ama biz de Beşiktaş'ız hemen bu kadar çok dağılmamalıydık ve teslim olmamalıydık.Hatayı kendimizde de aramalıyız' diyen başkan Fikret Orman'ın verdiği mesaj belli ki alınmamıştı.

SKOR YÜKÜ CENK TOSUN'UN ÜZERİNDE

Geçen sezon sahaya hakim olan, kurduğu baskı ve yaptığı paslaşmalarla maçları koparan Beşiktaş, bu sezon oyuna hakim gibi görünse de pas organizasyonları ve pozisyon zenginliği açısından geçen sezonun bir hayli gerisinde.

Cenk Tosun haricindeki hücum oyuncularının skora verdiği katkı yetersiz seviyede olunca öne geçtiği bir çok maçı koparmaktan uzak kalan Siyah Beyazlılar 15. hafta itibari ile geçen sezondan 7 gol daha az atmış durumda. Geçen sezon 15. haftayı attığı 34, yediği 16 ve topladığı 35 puan ile lider geçiren Beşiktaş bu sezon 15.haftayı attığı 27, yediği 13 ve topladığı 32 puan ile 2. sırada geçiriyor. Şu bir gerçek ki geçen sezon hücum gücünü sırtlayan Gomez ve Sosa'nın yeri henüz doldurulabilmiş değil. Bu iki oyuncunun yerine alınan Aboubakar ve Talisca'nın farklı oyun tarzları,sezon başından itibaren Beşiktaş'ın pas yerine daha çok uzun top oynamasına sebep oldu. Buna Oğuzhan,Talisca ve Caner'in beklenmeyen sakatlıkları da eklenince, Beşiktaş bir çok maçı sancılı galibiyetler ve geriden gelinen beraberliklerle tamamladı.

İşte Beşiktaş'ın bu sezonki oyununa ait bazı bilgiler:

1-Takımın gol yükü tamamen Cenk Tosun'un üzerine kalmış durumda (9 gol 2 asist)

2- Diğer hücum oyuncularının skora katkısı az

3- Gomez'in yerine alınan Abobakar gol yollarında etkisiz.( 2 gol 1 asist)

4 - Oğuzhan (2 gol 1 asist) - Tolgay ( 0 gol 2 asist) - Gökhan İnler ( 0 gol 1 asist)

5 - Ricardo Quaresma'nın ligte golü yok 5 asisti var

6 - Talisca'nın skor katkısı aranıyor ( 6 maç 4 gol 1 asist)

ÇÖZÜM, TALİSCA VE YENİ TRANSFERLER OLACAK

Beşiktaş'ın skor üretmedeki sıkıntıları için çözüm devre arasına kalmış durumda. Teknik direktör Şenol Güneş, Talisca'nın tamamen iyileşmesi ve yapılacak iki yeni transfer ile geçen sezonki oyun ritmini yakalamayı amaçlıyor.

Bu yüzden yönetim ile konuşarak 2 transfer isteyen Güneş'in bir diğer isteği bu oyuncuların mutlaka Antalya kampına yetiştirilmesi oldu.

Kanat ve stoper isteyen Güneş'in istekleri doğrultusunda Hollandalı sol açık Ryan Babel ve Brezilyalşı stoper Manoel Messias ile yoğun temaslarda bulunan yönetim 10 gün içinde bu girişimleri sonuçlandırarak olası santrafor transferine yoğunlaşmak amacında.Çünkü 2-3 hafta öncesine kadar yönetim ve başkan tarafından da desteklenen ve yerine golcü alınmayacağı açıklanan Aboubakar için çanlar çalmaya başlamış durumda.

Bir çok yönetici devre arasında iyi bir golcü alınması gerektiğini artık dile getirmeye başlamış durumda.Başkan Fikret Orman ve transfer komitesinde bulunan yönetici Metin Albayrak ise santrafor konusunda teknik direktör Şenol Güneş ile bir kez daha görüşme ve hocanın son kararını bildirmesinden sonra harekete geçme kararı aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ın Futbolu Tartışmaya Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement