Beşiktaş'ın Kaptanları Basın Toplantısı Düzenledi -1- - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'ın Kaptanları Basın Toplantısı Düzenledi -1-

- Beşiktaş'ın kaptanları basın toplantısı düzenledi Tolga Zengin: "Karakterli oyuncularla yine hedefe ulaşmak istiyoruz" Oğuzhan Özyakup: "Beşiktaş formasıyla Avrupa'da başarılı olmak istiyorum" Necip Uysal: "Hocamız en iyisini istiyor.

11.07.2017 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Beşiktaş'ın kaptanları basın toplantısı düzenledi

Tolga Zengin: "Karakterli oyuncularla yine hedefe ulaşmak istiyoruz"

Oğuzhan Özyakup: "Beşiktaş formasıyla Avrupa'da başarılı olmak istiyorum"

Necip Uysal: "Hocamız en iyisini istiyor. Çok iyi oynasak da eksiklerimizi bize gösteriyor"

İSTANBUL - Beşiktaş'ın 3 kaptanı Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 3 isim de geçtiğimiz iki senede olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğu kimseye kaptırmak istemediklerini ifade etti.

Kartal'ın kaptanları basın mensuplarının karşısına yarın satışa sunulacak olan yeni sezon formaları ile çıktı. Favori yeni sezon formalarının sorulması üzerine Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup beyaz formayı beğendiklerini söyledi. Tecrübeli kaleci Tolga Zengin ise yeni sezon formaları ile ilgili, "Siyah ve beyaz forma güzel. Göğsümüzde bu arma olduğu sürece fark etmez" dedi.

Oğuzhan Özyakup: "Herkesin istediği bir numara vardır"

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Oğuzhan Özyakup, 10 numaralı formayı giyip giymeyeceği ile ilgili sorulan soruya, "Numara konusunu henüz konuşmadık ama herkesin az çok istediği bir numara vardır. Hiçbir şey belli değil, eski numaralarla devam edeceğiz. İlk resmi maça kadar bekleyeceğiz, ondan sonra net cevap verebiliriz" cevabını verdi. Oğuzhan'ın ardından kaleci Tolga Zengin, geçtiğimiz sezon fazla forma şansı bulamaması ile ilgili olarak, "Geçen sene çok şans bulamadım. Şans bulduğumda da elimden geleni yaptım. Futbol bu, ne olacağı belli olmuyor. Gençlerbirliği maçında talihsiz olay oldu. Bu bir yarış geçen sene olmaması bu sene olmayacak anlamına gelmez. Oynayan oynamayan herkes faydalanacak. Ben artık 34 yaşındayım. Birisinin beni desteklemesi önemli ama siz öyle çok 5-10 yaşındaki çocukların sosyal medyada yazdıklarına bakmayın" ifadelerini kullandı.

Oğuzhan: "Beşiktaş benim ailem"

İtalyan ekibi Roma'nın gündeminde olduğu iddia edilen Oğuzhan Özyakup, transfer söylentileri ile ilgili sorulan bir soruya şöyle cevap verdi:

"Ben bu soruyu son birkaç ayda her röportajda cevapladım. Beşiktaş'ta 2 sene şampiyon olduk. Avrupa'da hedeflerim var. Burası benim ailem. Buraya ne kadar bağlı olduğumu herkes biliyor. Aynı zamanda Avrupa'da oynamayı çok istediğimi dile getirdim. Beşiktaş'ta kalmak istiyorum ama bilemezsin, başkanımızın da reddetmeyeceği bir teklif gelir. Burada çok mutluyum, tekrar şampiyon olmak istiyorum. Lyon maçından sonraki üzüntü içimde kaldı. Bu sene performansımın üzerine koymak istiyorum. Ne zaman ne teklif geleceğini bilemezsin" şeklinde cevap verdi.

Şampiyonlar Ligi değerlendirmesi

Beşiktaş'ın 3 oyuncusu, önümüzdeki sezon mücadele edecekleri Şampiyonlar Ligi'ni de değerlendirdi. Necip Uysal, "Tabii ki takımda bir eksiklik görmüyoruz. 2 senedir şampiyon oluyoruz. Biz büyük bir kulübüz gidenin yeri de doluyor. Şampiyonlar liginde hedef gruptan çıkmaktı. Geçen sene kıl payı kaçırdık bu sene ilk hedefimiz bu" ifadelerini kullandı. Tolga Zengin ise yaptığı değerlendirmede, "Bir yarışa çıkıyorsunuz. Bizim karakterli oyuncularımız var. Futbolcu yeteneğinin yanı sıra karakter var. Başkanımız da buna çok dikkat ediyor. Hiçbir oyuncuyla ayrılmak istemiyoruz. Bu sene de olabilir bilmiyorum ama bir şekilde giden arkadaşlarımız olacak ve en az onlar kadar kaliteli oyuncular gelecektir. Bu sene hedef Şampiyonlar Ligi. Geçen sezon talihsiz bir maçla veda ettik. Çok talihsiz maçtı. Bu sene o hedefi gerçekleştirip Şampiyonlar Ligi'nde hedefi yukarı çıkarmak ve gidebileceğimiz noktaya kadar gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Son olarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan siyah-beyazlıların şansı hakkında konuşan Oğuzhan Özyakup, "Geçen sezon şampiyon takımdan 4 - 5 as oyuncu transfer olmuştu. Yine eksik kadroyla başlamıştık. Bunu kampın son döneminde kapatmaya çalıştık. Tolga'nın da dediği gibi karakterli oyunculara sahibiz. Buna katılan oyuncular da öyle. Bu konuda şüphemiz yok. Şu anki kadro ile hazırlanmaya çalışıyoruz. Beşiktaş'ın her sezon şampiyonluğa oynadığı kesin. Zamanında genç bir kadroyla başlamıştık. Beşiktaş her sene şampiyonluğa oynar, bu sene de farklı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Tolga Zengin: "Şampiyonluk hazzı çok fazla"

Üst üste 2 şampiyonluğun ardından 3. şampiyonluk şansları sorulan oyunculardan Tolga Zengin, "2 sene önceki şampiyonluğun şöyle bir önemi vardı. Stadımız açıldı. Daha anlamlı oldu. Geçen seneki şampiyonlukta da 3. yıldızı aldık. Bu sene de üst üste 3. kez şampiyon olmak var. Bunlar işin süsü oluyor. Bunlar olmasa da şampiyon olacaksınız. Sen bir emek veriyorsun sonra emeğin karşılığını istiyorsun. Bunu devam ettirmek istiyorsun. Bunun hazzı çok fazla. 3. Şampiyonluk olacak bunun için çalışacağız" dedi. Büyük bir kulüp olduklarını belirten Necip Uysal, "Her sezona şampiyonluk hedefi ile başlıyoruz. Geçtiğimiz 3 yıl iyi futbolla şampiyon olduk. Bu sene de hem iyi futbol hem de şampiyon olmak istiyoruz. 3'te 3 önemli, geçen sene 3 yıldız aldık. Bu sene de 3'te 3 yaparsak iyi olur" ifadelerini kullanırken, Oğuzhan ise, "3 sene şampiyon olmak çok güzel. Her futbolcu her sene şampiyon olmak ister. Bizim takımda bu var, doymuyoruz. İki sene önceki şampiyonluk Vodafone Arena'daki ilk şampiyonluktu. O biraz daha farklı, çünkü benim ilk şampiyonluğumdu. Şu an farkında değiliz ama bundan 10- 20 yıl sonra bizden sonrakiler hatırladığı zaman, biz de o zaman anlamını fark edeceğiz. Bu yıl da ana hedefimiz şampiyonluk" açıklamasını yaptı.

Oğuzhan Özyakup: "Her maçtan ders çıkarmaya çalışıyoruz"

Teknik Direktör Şenol Güneş'in her maçtan sonra takımın eksiklerini söylemesini yorumlayan futbolcular, tecrübeli hocanın her zaman en iyisini istediğini ifade etti. Geçtiğimiz sezon çok iyi maçlar oynadıklarını söyleyen Oğuzhan, "Her maçtan sonra ders çıkarmaya çalışıyoruz. Şampiyon olduktan sonra o sezondan ders çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü her gün kendini geliştirmen gerekiyor. Rakipler de iyi olmak için çalışıyor. Bunu yapmazsak bütün takıma zarar veririz. Hocamız bizi iyi motive ediyor" dedi. Şenol Güneş'in her zaman mükemmeli istediğini ifade eden Necip Uysal, "İyinin üstünü isteyen bir hoca ve idmanda da buna yönelik çalışmalar yaptırıyor. Biz de bunun için daha iyi çalışıp hocanın istediği seviyeye gelmek istiyoruz" diye konuştu. Tolga Zengin ise, "Hep daha iyisini yapabilecekmişsin gibi düşüneceksin. Hocamız, daha ziyade eğitici bir yapısı olduğu için çok nadirdir. Her şeyi çok güzel yaptığımız zaman aslında çok memnundur ama bize yansıtmak istemez. Onun için de tabii ki şampiyonluk önemli ama güzel şampiyonluk istiyor. Zevk alın ve zevk verin diyor" şeklinde konuştu.

Tolga Zengin: "Elimizdekilerin kıymetini bilelim"

Beşiktaş'ın forvet transferi için arayışta olduğu hatırlatılan futbolculara, ismi dolaşan futbolculardan hangisini takımda görmek istedikleri soruldu. Bu soru üzerine Oğuzhan Özyakup, " Türkiye'ye kariyerli çok oyuncu geldi ama uyum sağlamakta zorluk çektiler. Bu bize kalmış bir yorum değil. Her oyuncunun beğendiği bir oyuncu vardır" cevabını verirken, Tolga Zengin ise, "Elimizdeki forvet Cenk Tosun. Cenk, şu anda Milli Takım'ın forveti. Bunu yazarken elimizdeki kıymetleri de bir kenara atmayalım. Cenk'in bize kattıkları ortada. Cenk'in geçen sezon şampiyonluk yarışı içinde çok katkısı oldu. Çok maçta gol ve asistlerle bize katkı sağladı. Yönetimimiz zaten kulübümüze en iyisini, en faydalısını alacaktır ama birine alırken de haksızlık etmeyelim" dedi. Basın toplantısının ardından 3 isim, basın mensuplarına poz verdi.

Beşiktaş\'ın Kaptanları Basın Toplantısı Düzenledi -1-
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Beşiktaş'ın Kaptanları Basın Toplantısı Düzenledi -1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


Advertisement