Beşiktaş, Leipzig'i 2-1 Yendi, Türk Futbol Tarihine Geçti - Son Dakika
Spor

Beşiktaş, Leipzig'i 2-1 Yendi, Türk Futbol Tarihine Geçti

Temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi son maçında deplasmanda karşılaştığı Leipzig'i 2-1 yendi ve grup aşamalarını namağlup bitiren ilk Türk takımı oldu.

07.12.2017 00:37  Güncelleme: 00:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şampiyonlar Liginde grubunu lider tamamlamayı garantileyen Beşiktaş, Alman temsilcisi Leipzig'e konuk oldu.

BEŞİKTAŞ, NEGREDO İLE ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş 9. dakikada Negredo'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Lens rakibinden sıyrıldıktan sonra yerde kaldı ve Macar hakem Victor Cassai penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen golcü futbolcu Negredo topu ağlarla buluşturdu.

LEIPZIG, BRUMA VE WEGNER İLE ETKİLİ OLMAYA ÇALIŞTI

Beşiktaş'ın öne geçmesinin ardından ev sahibi ekip beraberlik golünü bulmak için Beşiktaş kalesinde etkili olmaya çalıştı. Kanat varyasyonları ile etkili olmaya çalışan ev sahibi ekipte Wegner ve Bruma etkili oyunuyla temsilcimizi bir süre bunaltsalar da tecrübeli kaleci Tolga Zengin bu pozisyonlarda kalesini gole kapatmayı başardı.

İlk yarının kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Beşiktaş soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İKİNCİ YARIDA NECİP YERİNİ ADRIANO'YA BIRAKTI

Karşılaşmanın 49. dakikasında sakatlanan Necip Uysal oyuna devam edemedi ve yerine Adriano dahil oldu.

TOLGA ZENGİN KALESİNDE DEVLEŞTİ

Beşiktaş'ın 34 yaşındaki kalecisi Tolga Zengin performansıyla adeta parmak ısırttı. Tecrübeli kaleci ikinci yarıda sayısız pozisyona kalesini gole kapattı.

LEIPZIG BERABERLİĞİ YAKALADI

Ev sahibi ekip 87. dakikada beraberliği yakaladı. Ceza sahasına hızlı giren Naby Keita durumu 1-1'e getiren golü kaydetti.

TALİSCA İLE YENİDEN ÖNDEYİZ

Karşılaşmanın son dakikasında Beşiktaş Talisca ile yeniden öne geçti. Ceza sahası içinde topla buluşan yıldız futbolcu mükemmel bir vuruşla durumu 2-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLAR LİGİNDE TARİH YAZDI

Şampiyonlar Ligi G Grubu son maçında Leipzig'i 2-1 yenen Beşiktaş, gruptan yenilgisiz çıkma başarınısını gösteren ilk Türk takımı oldu. Kara Kartal aynı zamanda puanını 14 yaparak grup aşamasında en fazla puan toplayan Türk takımı oldu.


Beşiktaş, Leipzig\'i 2-1 Yendi, Türk Futbol Tarihine Geçti

Son Dakika Spor Beşiktaş, Leipzig'i 2-1 Yendi, Türk Futbol Tarihine Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Tarik deniz: Turk medyasi olarak cok tarafli konusuyoruz.Bjk nin grubundaki 3 takimda bos takimlardi hepsini izledik gorduk cok sukur.Sevilla ve basel cikmasin kim cikarsa bjk ye fark atar isteyenle istedigi iddaaya varim.Ama o kadar balliki bjk sevilla ya da Basel cikar bunlar eler kendilerini takim sanirlar 3 38 Yanıtla Bjk: He kardeş he öyle 7 0 B.j.k.: Tarîk Deniz zaten fenerbahceyi barcelona gs yide PSG elemisti degilmi 1 0 siyahbeyaz: boş takım dediklerin 2003-2004 porto monaco şampiyonlar ligi finali oynamış takımlar ve porto şampiyonlar ligi kupası sahibi bir takım. 1 0
  • Erdal : Fenerbahçeli olarak kutluyorum Beşiktaş'ı helal olsun 27 1 Yanıtla
  • Malatyali bjk: Zizinle ne radar gururduysak as dit kara kartal tufkiyennin gururu 21 5 Yanıtla
  • Simao: Türk bayrağı taşıyan her takım canımız ciğerimizdir inş hepsi başarılı olur kendi içimizde rakip olabiliriz ama dışarıdaki rakiplere karşı birlik olmak zorundayız o yüzden tarık deniz gibi küstah insanları kınıyorum allah yar ve yardımcımız olsun 21 1 Yanıtla
  • KARAKARTAL: Beşiktaş bey diyeceksiniz. 18 3 Yanıtla
  • Turkiyem: Ben bir fenerbahceli olarak gurur duyuyorum. Ay yildizimizi başarıyla temsil etme başarısını gösteren besiktasimiza çok teşekkür ederim hellal olsun inşaallah diğer takimlarimizda aynı başarıları elde eder 20 0 Yanıtla
  • Adana sporlu maho: Tebrikler. Bjk 18 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement