Beşiktaş'ta 19 Mayıs kutlamaları İlk Adım Yürüyüşü ile başladı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta 19 Mayıs kutlamaları İlk Adım Yürüyüşü ile başladı

Beşiktaş'ta 19 Mayıs kutlamaları İlk Adım Yürüyüşü ile başladıVIDEO YOKİSTANBUL,(DHA)- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında dört gün boyunca sürecek olan festival düzenleyen Beşiktaş Belediyesi, kutlamalara 16 Mayıs'ta düzenlediği 'İlk Adım Yürüyüşü' ile başladı.

16.05.2022 20:19  Güncelleme: 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ta 19 Mayıs kutlamaları İlk Adım Yürüyüşü ile başladı

VIDEO YOK

İSTANBUL,(DHA)- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında dört gün boyunca sürecek olan festival düzenleyen Beşiktaş Belediyesi, kutlamalara 16 Mayıs'ta düzenlediği 'İlk Adım Yürüyüşü' ile başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Akaretler'de bulunan evinin önünden coşkuyla başlayan yürüyüş, Bandırma Vapuru'na geçiş yaptığı iskelede son buldu.

Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs 1919 günü Bandırma Vapuru'na binmek üzere Beşiktaş İskelesi'nden yola çıkarak Milli Mücadele ateşini başlattı. Beşiktaş Belediyesi de böylesine özel bir anlam taşıyan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını 4 gün sürecek olan bir festival programı ile kutlamaya başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele ateşini başlattığı Akaretler'deki evinin önünden 'İlk Adım Yürüyüşü' ile marşlar eşliğinde Barbaros Meydanı'na yürüyen vatandaşlar, Beşiktaş İskele'den Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru'na geçiş yaptığı noktaya karanfiller bıraktı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da vatandaşa eşlik etti. Ardından lise öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı.

'TÜRKİYE'YLE İLGİLİ EN ÖNEMLİ KARARLAR VERDİĞİ YER BEŞİKTAŞ'

Bu kutlamaların Beşiktaş'ta gelenekselleştiğini belirten Başkan Rıza Akpolat, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı Mücadelesini bizim yürüyüşe başladığımız noktadan yola çıkıp iskelede Bandırma Vapuru'na geçerek başlattı. Beşiktaş; Mustafa Kemal Atatürk'ün evinin olduğu, Kurtuluş Savaşı planlarını yaptığı, Dolmabahçe'nin önüne düşmanlar geldiğinde 'Geldikleri gibi giderler' dediği, hayatıyla ve ülkemizle ilgili en önemli kararları verdiği yerdir. Ayrıca hayata gözlerini yumduğu yerdir. Biz de burada görev yaparken bunun bilinciyle hareket ediyoruz? açıklamasını yaptı.

'MİLLETÇE DOYASIYA KUTLAYACAĞIZ'

Kutlamalarının ilk gününe coşkuyla başladıklarını ifade eden Başkan Akpolat, 'Bugün burada yaptığımız etkinlikten sonra Sanatçılar Parkı'nda etkinliklerimiz olacak. Yarın yine aynı yerde saat 17.00'den itibaren etkinlikler olacak. Çarşamba günü de Barbaros Meydanı'nda etkinliklerimiz olacak ve sonrasında Duman konserimiz olacak. En son gün yine bu meydanda Zeynep Bastık konseri olacak. Dört günü doyasıya, hep beraber, milletçe el ele kutlayacağız' dedi.

'GENÇLER GİTMESİN, ONLARA İHTİYACIMIZ VAR'

Beşiktaş'ın yerlisi olduğunu belirten 40 yaşındaki Ayten Nalcı, 'Bu bayram, gençlerin olsa da ben de Mustafa Kemal Atatürk için buradayım. Yürüyüşe hemen onun evinin önünden başlayacağız. Tabii bayramımızı düzenlenen diğer etkinliklerle de kutlayacağız. Ben gençlerimize 'Atatürk'ü bu güzel vatanımızı, toprağımızı hep sevsinler' diye seslenmek istiyorum. Ülkemizin onlara ihtiyacı var." diye konuştu.

'MİLLETİME EN İYİ HİZMETİ VERECEĞİM'

Bayramını kutlamaya gelen 17 yaşındaki Başar Erkılıç ise 'Bütün gençlerin bayramı kutlu olsun. Biz de burada arkadaşlarımızla halk oyunları dansı yapıp vatandaşımıza göstermek istiyoruz. Herkese iyi seyirler diliyorum. 19 Mayıs benim için çok şey ifade ediyor. Genç olmak güzel bir şey. Bu yaşlarımız gerçekten çok önemli. Öncelikle kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ben de okuyorum. İleride milletime en güzel hizmeti vermeyi planlıyorum' şeklinde konuştu.

ETKİNLİK DETAYLARI

Konserler, söyleşiler, gösteri ve aktivitelerin yer alacağı Beşiktaş Gençlik Festivali ise 16-19 Mayıs tarihlerinde Sanatçılar Parkı ve Barbaros Meydanı'nda gerçekleşecek. 16-17 Mayıs tarihlerinde festivale ev sahipliği yapacak olan Sanatçılar Parkı sahnesinde üniversite gruplarının konserleri, üniversiteler arası münazara etkinliği, Nilay Örnek, Aylin Balboa, Celil Nalçakan ve Can Yılmaz'ın katılımları ile Kafa Dergisi Söyleşisi ve Rüştü Onur Atilla ile Doğan Akdoğan'ın yıllardır süren hoş sohbetlerini sahneye taşıdıkları Abur Cubur Show olacak. (DHA)

Beşiktaş\'ta 19 Mayıs kutlamaları İlk Adım Yürüyüşü ile başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta 19 Mayıs kutlamaları İlk Adım Yürüyüşü ile başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.


Advertisement