Beşiktaş'ta 30 Ağustos 'Fener Alayı' ile Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta 30 Ağustos 'Fener Alayı' ile Kutlandı

Beşiktaş\'ta 30 Ağustos \'Fener Alayı\' ile Kutlandı

Beşiktaş Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı her yıl geleneksel hale getirdiği fener alayı ile kutladı.

30.08.2017 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı her yıl geleneksel hale getirdiği fener alayı ile kutladı. Binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Balmumcu'dan Beşiktaş Meydan'a yürüdü.

Beşiktaş Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yılını her yıl geleneksel olarak düzenlenen fener alayı yürüyüşü, belediye bando ekibinin Zafer Bayramı'na özel olarak hazırladığı marşlar ve etkinlikler ile kutlandı. Balmumcu Kavşağı'ndan başlayan yürüyüşte binlerce vatandaş, fener alayı ve Türk bayrakları ile birlikte Barbaros Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe katılan vatandaşlar oldukça coşkulu anlar yaşadı. Yolun bir şeridi araçlara ayrılarak yapılan yürüyüşte vatandaşlar sloganlar attı. Barbaros Meydanı'nda son bulan fener alayına Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Atatürk'e benzerliğiyle bilinen tiyatrocu Göksel Kaya, siyasi parti temsilcileri, STK'lar da katıldı.

Yürüyüş sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Hazinedar, "Varlığımızın nişanesi olan önemli bir tarih 30 Ağustos, bir büyük kutlu mücadelenin, yokluklar içinde içeride ve dışarıda yani dahili ve harici büyük düşmanlıklara rağmen kazanılan büyük bir zafer 30 Ağustos. Gazimiz büyük Atatürk, Beşiktaş İskelesi'nde 16 Mayıs 1919'da ilk adımı attı. Onun sorumluluğuyla bu değerleri geleceğe taşımak, aktarmak ve yürütmek adına sadece bir ritüel değil gerçek anlamda bir halk bayramı, halkın kutladığı bir bayram anlayışıyla Beşiktaş Meydan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Hepimiz bir Atatürk ölür, bin Atatürk doğar diyerek hep beraber bu güzel bayramı kutluyoruz. Buradan ben hem 30 Ağustos Zafer Bayramımızı hem de yüce dinimizin bize armağan ettiği Kurban Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Yürüyüşün son bulduğu Barbaros Meydanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı için dans gösterileri ve çeşitli etkinlikler yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta 30 Ağustos 'Fener Alayı' ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement