Beşiktaş'ta Dans Sokağa Taşındı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Dans Sokağa Taşındı

Beşiktaş\'ta Dans Sokağa Taşındı

Anadolu ve dünya dans türlerinin buluşturulduğu, bu yıl 6’ncısı düzenlenen İstanbul Uluslararası Dans Festivali’nin kortej yürüyüşü Beşiktaş’ta gerçekleştirildi.

31.03.2017 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu ve dünya dans türlerinin buluşturulduğu, bu yıl 6'ncısı düzenlenen İstanbul Uluslararası Dans Festivali'nin kortej yürüyüşü Beşiktaş'ta gerçekleştirildi. Onlarca dansçının bando takımı eşliğindeki gösterilerine katılarak kendisini dansın ritmine bırakan Başkan Hazinedar'ın dans etmesi de oldukça renkli görüntüler oluşturdu.

Beşiktaş Belediyesi "Barış ve Dostluk İçin Dans Et" sloganıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen İstanbul Uluslararası Dans Festivali'nin kortej yürüyüşünü onlarca dansçı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdi. Dansseverlerin heyecanla beklediği festivalin kortejine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelen dansçılar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej, Beşiktaş Kültür Merkezi önünden dansçı ve bandoların renkli gösterileri eşliğinde yürüş ile başladı. İlerledikçe onlarca vatandaşı kendisine katarak büyüyen kortej birçok vatandaşın da katılımıyla renklendi. Festivalde dansın ritmine kendini kaptıran Başkan Hazinedar'ın dansçılara katılarak dans etmesi oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Çok sayıda kişi hünerlerini sergileyen dansçılara katılıp dans etmeye çalışırken bir köpek de kuyruğunu sallayarak dansçılara eşlik etti. Kortej, Beşiktaş Çarşı'daki Kartal Heykeli'nin bulunduğu noktada yürüyüşünü sonlandırırken yapılan zeybek gösterisi vatandaşların beğenisini kazandı.

Amerika'dan Uzak Doğu'ya, Avrupa'dan Afrika'ya dünyanın dört bir tarafından yaklaşık 80 ülkeden 3 bine yakın dansseverin katılacağı festivalde Anadolu ve dünya danslarından yaklaşık 100 dans türü de vatandaşlar için sergilenecek. Festival 3 Nisan'a kadar İstanbul Hilton Bosphorus'ta devam ederken birçok profesyonel dansçının gösterileri de vatandaşlarla buluşacak. Festival kapsamında dans gösterileri, özel gösteri ve şovlar, dans partileri gibi birçok etkinlik de vatandaşlarla buluşacak.

"Beşiktaş sokaklarından İstanbul'a İstanbul'dan Türkiye'ye aktarmaya çalışıyoruz"

Beşiktaş'ta dansın sokaklarda vatandaşlarla birlikte eğlence dolu bir ortamda yapıldığını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Aslında 6 yıldır gerçekleştirilen bir festivali ilk kez bu kadar sokağa yansıtıyoruz. Müziğin, dansın, ritmin, duyguları biraz çoğaltıyoruz. Beşiktaş sokaklarından İstanbul'a İstanbul'dan Türkiye'ye aktarmaya çalışıyoruz. Hem belediye başkanı olup hemde dans etmeye çalışmak yani insanın dansını çok etkiliyor. Kendinizi kaptıramıyorsunuz belki eşim olsaydı burada daha rahat oynardım. Türkiye hem Avrupa'nın vazgeçemeyeceği bir ferdi olarak yolunda devam edecek hem de Müslüman ülkeler içinde önder örnek bir ülke olmaya da devam edecektir" dedi.

"Her yıl geliyorum, dans çok güzel bir şey"

Dans etmenin insanlar için enerji kaynağı olduğuna vurgu yapan Ayşegül Tavmaz, "Her yıl geliyorum İstanbul Dans Festivaline büyük coşkuyla kaçırmaksızın dans çok güzel bir şey. İnsana yanlış yaptırmaz, mutluluk hormonları sağlar" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Dans Sokağa Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı
    20:22 Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı

    Trabzon'da düzenlenen Gençler İçin Gazetecilik eğitim programı sona erdi. 65 öğrenciye gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler verildi. Eğitim sonunda öğrencilerin çektikleri videolar puanlandı ve birinci olan gruplara ödül ve sertifikaları verildi.

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından düzenlenen Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, fuar kapsamında tanıtılan kitapların yazarlarıyla sohbet etti ve Türkçe dilinin Kuzey Makedonya'da canlı tutulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı'nın Kuzey Makedonya'daki okullarının standını da ziyaret etti. Fuar, 24 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement