Beşiktaş'ta Dünya Kadınlar Günü Eylemleri - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Dünya Kadınlar Günü Eylemleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Beşiktaş'ta iki ayrı basın açıklaması ile kutlandı.

08.03.2018 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Beşiktaş'ta iki ayrı basın açıklaması ile kutlandı. İlk eylem Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Barbaros Meydanı'nda saat 13.00'da yapıldı.

"Dünyadaki Her şey Kadının Eseridir" yazılı pankart açan grup üyeleri, ellerinde çiçeklerle Şehit Yarbay Songül Yakut'un fotoğraflarını taşıdı." Afrin'de savaşan Mehmetçiğe bin selam" şeklinde slogan atan eylemciler basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Zeynep Ses; "8 Martlar tüketim ve eğlence günleri değildir. Hediye alma, çiçek verme, samimiyetsiz siyasetçilerin süslü laflarına inanama zamanlarını istemiyoruz. Ülkemizin sorunlarına çözüm istiyoruz. Biz Cumhuriyet Kadınlarıyız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun" dedi.

"2017 YILINDA 409 KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ"

İkinci açıklama Beşiktaş Meydanı'nda Türkiye Kadın Meclisi tarafından yapıldı. Saat 13.30'da Beşiktaş Meydanında toplanan kadınlar, "Kadınlar Durmayacak, Çocuk İstismarını Durduracak" yazılı pankart açarak bir basın açıklaması yaptı. "Kadın cinayetlerini durduracağız" şeklinde slogan atan grup üyeleri basın açıklaması yaptı. Türkiye Kadın Meclisi adına bir basın açıklaması yapan Dilber Sünnetçioğlu "2017 yılı boyunca 409, yalnızca Şubat ayında 47 kadın cinayeti işlenirken, 115 çocuğun yalnızca bir hastane kayıtlarında istismar edildiğini öğrenirken, kadınlar durdurulmaya çalışıldı ama kadınlar durmadı" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından grup dağıldı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Dünya Kadınlar Günü Eylemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement