Beşiktaş'ta Nefes Kesen Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

Haber-Kamera İdris TİFTİKÇİ İstanbul DHABeşiktaş Belediyesi ve AKUT (Arama ve Kurtarma) ekipleri tarafından 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü öncesi olası bir deprem anında yapılması gerekenlerin uygulanması amacıyla deprem tatbikatı düzenlendi.

16.08.2017 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera İdris TİFTİKÇİ İstanbul DHA

Beşiktaş Belediyesi ve AKUT (Arama ve Kurtarma) ekipleri tarafından 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü öncesi olası bir deprem anında yapılması gerekenlerin uygulanması amacıyla deprem tatbikatı düzenlendi. Beşiktaş Belediye binası ve çevresindeki binalarda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. AKUT öncülüğünde yapılan tatbikatta siren seslerinin duyulmasıyla birlikte binadaki insanlar tahliye edildi, yaralılar da ekipler tarafından kurtarıldı. AKUT görevlileri binada mahsur kalan yaralıyı kurtararak, sedyeyle sağlık ekiplerine sevk etti. Tatbikatta Beşiktaş İtfaiyesi ve sağlık ekiplerinin hazır bulundu.

7.4 ŞİDDETTİNDE DEPREM

17 Ağustos Marmara Depremi'nin canlandırıldığı tatbikatta, simülatör tırında da 7.4 şiddetinde bir deprem gösterildi. Sabit eşyaların bulunduğu ve bulunmadığı bölümlerin olduğu tırda, yaşanan sarsıntıda neler yapılması gerektiği anlatıldı.

DEPREMLERDEN SONRA CESET TORBALARI TAŞIMAK İSTEMİYORUZ

Tatbikata ilişkin açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi Türkiye'ye örnek olacak derecede bir çalışma içinde bu sene sonuna kadar 20 bin yurttaşımızı afet bilinçlendirme eğitimlerinden geçirmiş olacağız. Biz ne olursa olsun depremlerden sonra ceset torbaları taşımak istemiyoruz. Bunun içinde önleyici tetbirleri o şehrin yönetimleri alır.Yani belediyeler alır dedi.

Beşiktaş\'ta Nefes Kesen Deprem Tatbikatı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Nefes Kesen Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement