BEŞİKTAŞ'TA OLASI İSTANBUL DEPREMİ'NE KARŞI ÇOK YÖNLÜ 'TATBİKAT' YAPILDI - Son Dakika
Güncel

BEŞİKTAŞ'TA OLASI İSTANBUL DEPREMİ'NE KARŞI ÇOK YÖNLÜ 'TATBİKAT' YAPILDI

Beşiktaş'ta 17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara Depremi'nin yıkıcı sonuçlarının tekrar yaşanmaması için çok yönlü bir tatbikat gerçekleştirildi.

17.08.2021 15:36  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ta 17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara Depremi'nin yıkıcı sonuçlarının tekrar yaşanmaması için çok yönlü bir tatbikat gerçekleştirildi. Beşiktaş Belediyesi, Toplumsal Afet Platformu, AKOM, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, Acil Yardım ve Can Kurtarma Müdürlüğü, BJK ve İZEV iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikatta İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak: 'Tatbikat sonrası eksiklerimiz neyse hepsini masaya yatıracağız. Olası depreme karşı hazırlıklı olacağız. Gerçekleştirdiğimiz tatbikat da bu açıdan çok önemli' diye konuştu.

Beşiktaş Belediyesi bugün TAP, AKOM, İBB ve itfaiye ekipleriyle 17 Ağustos'un 22'inci yıl dönümünde farkındalık yaratmak adına geniş kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Olası İstanbul depremine karşı tedbirli olmak adına yapılan tatbikatta, ekipler en kısa sürede enkaz alanına giderek arama kurtarma çalışmalarına başlayıp afetzedeleri enkaz altından çıkardı. Kurtarılan afetzedeler alandan alınıp Sahra Hastanesi olarak belirlenen Beşiktaş Vodafone Park Stadyumu'na getirildi. Burada da gerekli acil müdahaleleri yapıldı. Yapılan tatbikat sonrası gerçekleştirilen basın açıklamasında İlk olarak İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak söz aldı. Marmara depreminin 22'nci yıl dönümü olduğunu vurgulayan Albayrak, 'O zaman 18 bin kaybımız olmuştu. Olaydan 20 milyon insan etkilenmişti. Tabii bu 22 yılda Türkiye daha da bilinçlendi. Farkındalığı arttı. Bugün de farkındalık için buradayız' dedi.

'AMAÇ: ORTAK HAREKET KABİLİYETİ KAZANDIRMAK'

Olası deprem anında Türkiye'de millet olarak birbirine bağlı şekilde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Albayrak, 'Bugün burada bulunan farklı birimlerin de kendi aralarında bir koordinasyon ve iş birliği sürecini yaşatarak ortak hareket edebilme kabiliyetini kazandırmayı amaçladık' açıklamasını yaptı. Albayrak, tatbikat yapıldıktan sonra eksiklerin masaya yatırılacağını belirtti.

'İSTANBUL'DA DEPREM ANINDA DENİZDEN ULAŞIM ÖNEMLİ'

Toplumsal Afet Platformu Koordinatörü Rezzak El Elazat ise şunları söyledi:

'Burada sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, belediyelerimizle iç içe olan ve birçok unsur hep birlikte afet üretim merkezi oluşturduk. Alanda, ihbar neticesinde beklenen İstanbul depremini simüle ettik. Buradaki enkazdaki yaralılara, afetzedelere ulaşıldı. Beşiktaş Belediyemizin, itfaiyemizin ve AKOM'un destekleriyle afetzedeler kurtarıldı. Kurtarılma sonrası afet üretim merkezimizden gerekli sağlık organizasyonu yapıldı. En son deniz ulaşımıyla sahilde bekleyen deniz hastanesine, yaralıların nakli ile tatbikat sonlandı.'

Gerçekleştirilen tatbikatla ilkleri yaşadıklarını belirten Rezzak El Elazat, 'Tatbikatımızda deniz, hava, kara unsurları söz konusuydu. Bunların hepsini bir arada yapılan ilk tatbikat diyebiliriz ve İstanbul'un afet koordinasyon merkezi olacak bir statta ilk defa bunu yaptık. Bu da çok önemli. İstanbul'un her tarafı denizlerle çevrili. Bu yüzden İstanbul'da denizden ulaşım çok önemli' diye konuştu.

AKPOLAT: ÜLKE OLARAK DEPREME HAZIRLANMAK İÇİN SEFERBER OLUNMASI GEREK

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde kaybettiğimiz bütün yurttaşları anarken, ülke olarak depreme hazırlanmak için seferber olunması gerektiğini söyledi ve şunları ekledi:

'Bilim insanlarının uyarıları ve yaşanan büyük acılar ülkemizin, kentimizin deprem gerçeğini ortaya koyuyor. Buna rağmen gereğini yapmamak kabul edilemez. Bu yüzden Beşiktaş'ı depreme hazırlamak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz tatbikat da bu kapsamda. Beşiktaş'ın yapı stokunu depreme hazırlamak için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlük, ilçemizi depreme dayanıklı hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapıların güçlendirilmesi, yenilenmesi süreciyle birlikte halkımızı da sürekli bilgilendiriyor ve uyarıyoruz. Beşiktaş'ın depreme hazırlık anlamında tek bir eksiği kalmayacak."

Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Şahin de yapılan koordineli tatbikatın önlem açısından çok önemli olduğunu belirterek 1999'da yaşanan depremde hayatını kaybedenlere rahmet ailelerine de sabır diledi. Şahin son olarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

BEŞİKTAŞ\'TA OLASI İSTANBUL DEPREMİ\'NE KARŞI ÇOK YÖNLÜ \'TATBİKAT\' YAPILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BEŞİKTAŞ'TA OLASI İSTANBUL DEPREMİ'NE KARŞI ÇOK YÖNLÜ 'TATBİKAT' YAPILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement