Beşiktaş Taraftarı Dünyada İlki Başaracak! - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Taraftarı Dünyada İlki Başaracak!

Beşiktaş Taraftarı Dünyada İlki Başaracak!

Beşiktaş tribünleri Benfica maçında bir ilke daha imza atacak.

19.11.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş tribünleri Benfica maçında bir ilke daha imza atacak. Ses seviyesinde dünya rekorunu kıran Efendi Beşiktaşlılar, bu kez dünyanın ilk sessiz tezahüratını yapacak. Taraftarlar maçın başlama düdüğü ile birlikte bir anda susarak bir dakika boyunca işaret diliyle 'Irkçılığa dur de' ve 'Kara Kartal' diye bağıracak.

İnönü Stadı'nda oynanan son Gençlerbirliği maçında 142 desibel ile ses rekoru kıran ve Guinness Rekorlar Kitabı'nda giren Beşiktaş, dünyada bir ilki daha gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Siyah Beyazlı taraftar bu kez dünyanın ilk sessiz tezahüratını oluşturacak. Şampiyonlar Ligi'nde 23 Kasım Çarşamba günü Benfica ile oynanacak maçın başlama düdüğü ile birlikte sessiz bir koroya dönüşecek siyah beyazlı tribünler, bir dakika boyunca işitme engelli alfabesi ile tezahürat yapacak.

Irkçılığa ve işitme engellilerin problemlerine dikkat çekilecek

Dünyada bir ilk olacak sessiz tezahürat ile Vodafone Arena'yı dolduran 42 bin kişi 1 dakika boyunca hiç ses çıkarmadan işaret diliyle önce 'Irkçılığa dur de' ve ardından 'Kara Kartal' diye bağıracak. Irkçılığın yanı sıra işitme engellilerin problemlerine dikkat çekmek amacıyla yapılacak sessiz tezahürat ile dünyanın en büyük sessiz korosu da oluşturulmuş olacak.

Futbolcuların oynadığı tanıtımlar ile taraftara çağrı

Dünya çapında büyük ses getirecek 'sessiz tezahürat' hakkında bilgilendirme hazırlanan tanıtımlarla maç saatine kadar TV ve sosyal medya kanallarından yapılacak. Futbolcular; Atiba Hutchinson, Andreas Beck, Gökhan İnler ve Necip Uysal'ın yer aldığı filmlerle taraftarlar Çarşamba akşamı tribünde gerçekleştirilecek anlamlı görsel şölene hazırlanacak. Ayrıca maç öncesi Benfica tribünlerine özel hazırlanan broşürlerle Portekizli taraftarlar da sessiz tezahürata katılmaya çağrılacak. İlgili sosyal medya paylaşımları #SessizTezahürat, #SilentCheer hashtag'leri ile yapılacak.& ;

& ;

& ;

Dünyada bir ilki başaralım.

— Beşiktaş JK (@Besiktas)

& ;

Kaynak: Sporvadisi.com

& ;

& ;

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Beşiktaş Taraftarı Dünyada İlki Başaracak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement