Beşiktaş Yükselişte, Olympiakos Düşüşte - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş Yükselişte, Olympiakos Düşüşte

Beşiktaş Yükselişte, Olympiakos Düşüşte

Siyah Beyazlı ekip son 5 maçta 5 galibiyet alırken, Yunan rakip Olympiakos bu süreçte sadece Osmanlıspor'u deplasmanda yenerken, kendi liginde 3 mağlubiyet aldı.

08.03.2017 09:17  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında yarın Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile deplasmanda karşılaşacak. Pire Karaiskakis Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 23: 05'te başlayacak ve Hollandalı hakem Danny Makkelie tarafından yönetilecek. UEFA tarafından kupayı almaya aday 4 takımdan biri olarak gösterilen Beşiktaş, ilk olarak Olympiakos engelini geçip çeyrek finalden itibaren UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğunu daha net bir şekilde düşünmeye başlayacak. UEFA'yı ve spor kamuoyunu bu şekilde düşünmeye iten sebep ise Beşiktaş'ın yükselişte olan bir takım iken Olympiakos 'un da tam tersine düşüşe geçmiş olması.

BEŞİKTAŞ YÜKSELİŞTE, OLYMPİAKOS DÜŞÜŞTE

Siyah Beyazlılar her ne kadar birinci hedefini Süper Lig şampiyonluğu olarak belirlemiş olsa da Avrupa arenasında gidebildiği yere kadar gitmeyi istiyor. UEFA tarafından kupayı almaya aday 4 takımdan biri olarak gösterilen Beşiktaş, ilk olarak Olympiakos engelini geçip çeyrek finalden itibaren UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğunu daha net bir şekilde düşünmeye başlayacak.

UEFA'yı ve spor kamuoyunu bu şekilde düşünmeye iten sebep ise Beşiktaş'ın yükselişte olan bir takım iken Olympiakos 'un da tam tersine düşüşe geçmiş olması.

Son bir ayda oynadığı 5 maçtan 5 galibiyet çıkaran Siyah Beyazlılar, 10 Şubat'taki K.Karabükspor mağlubiyetinden sonra sırasıyla ligde Akhisar, Galatasaray ve Ç. Rizespor'u Avrupa'da da Beer Sheva'yı 2 kez yenme başarısını gösterdi.

Yunan rakip Olympiakos ise bu süreçte sadece Osmanlıspor'u deplasmanda yenerken kendi liginde AEK, Panionios ve Paok'a karşı kaybetti ve teknik direktör Paulo Bento'nun görevine son verdi. Olympiakos'u Beşiktaş'ın karşısına U21 antrenörü Vasilis Vouzas hazırlıyor.

AVRUPA'DA EN İYİ SONUÇ İKİ KEZ ÇEYREK FİNAL

UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Beşiktaş, bir önceki turda İsrail takımı Hapoel Beer Sheva'yı eleyerek adını son 16 turuna yazdırmıştı. Siyah Beyazlıların rakibi Olympiakos ise Süper Lig takımı Osmanlıspor'u elemiş ve Beşiktaş'ın rakibi olmuştu.

Beşiktaş, 1958 yılında Olympiakos ile başlayan Avrupa Kupaları serüveninde 193. maçına çıkacak. Siyah Beyazlılar 1958 yılında ilk Avrupa Kupası maçında Olympiakos ile eşleşmiş olsa da rakibin siyasi gerekçelerle turnuvadan çekilmesi ile hükmen galibiyetler alarak üst tura çıktı ve yeşil sahada ilk olarak Real Madrid ile karşılaştı.

Aradan geçen 59 senede Avrupa'da 192 maça çıkan Kara Kartallar 71 galibiyete karşılık 80 mağlubiyet alırken 41 kere de berabere kaldı. Bu maçlarda rakip ağlara 245 gol gönderen Beşiktaş kalesinde 276 gol gördü.

Avrupa arenasında bugüne kadar iki kez çeyrek final oynayan Siyah Beyazlılar bunlardan ilkini 1986-1987 sezonunda gerçekleştirdi. İlk turda Arnavut Dinamo Tiran'ı geçen Beşiktaş ikinci turda tıpkı 1958'de olduğu gibi siyasi gerekçelere takıldı. Bu turda Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apoel FC ile eşleşen Beşiktaş, tıpkı 1958'de Olympiakos 'un yaptığı gibi Apoel FC'nin de maçlara çıkmamasıyla hükmen kazanarak çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Dinamo Kiev'e 0-2 ve 0-5 yenilen Beşiktaş kupaya veda etti.

Siyah Beyazlılar ikinci başarısını Lucescu döneminde gerçekleştirdi. 2002-2003 sezonunda sırasıyla Sarejevo - Alaves -Dinamo Kiev ve Slvia Prag'ı eleyen Beşiktaş çeyrek finalde İtalyan Lazio'ya elendi.

OLYMPİYAKOS'TA TANIDIK İSİMLER

Beşiktaş'ın rakibi Olympiakos'ta tanıdık isimler ve her iki takımda daha önce birlikte oynamış futbolcular göze çarpıyor.

Geçen sezon Trabzonspor forması giyen Marko Marin ve Oscar Cardozo ile Sivasspor'da oynamış olan da Costa Pire temsilcisinin forması ile Beşiktaş'a karşı şans arayacak.

Bunun yanısıra daha önce aynı takımda oynamış futbolcular ise şunlar:

Marko Marin ve Dusko Tosic - Werder Bremen 2009-2010

Tarık Elyounoussi ve Andreas Beck - Hoffenheim 2013-2015

Esteban Cambiasso ve Ricardo Quaresma - Inter 2008-2010

Aly Cissokho ve Ricardo Quaresma - Porto 2015

TARAFTARLARA DEPLASMAN YASAĞI

Beşiktaş ve Olympiakos arasında oynanacak her iki karşılaşmada deplasman yasağı uygulanacak.

Geçtiğimiz hafta Atina emniyeti ve Yunan Dış İşlerinin UEFA'ya güvenliği sağlamaktan duydukları endişeyi iletmesiyle başlayan süreç deplasman yasağının uygulamaya konmasıyla son bulmuştu.

UEFA'nın aldığı karar sonrası hem Atina hem de İstanbul'daki maçlara rakip takım taraftarı alınmayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş Yükselişte, Olympiakos Düşüşte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement