Beşirili Köylüler: Değil 4.5 G, 2 G'de Razıyız - Son Dakika
Yerel

Beşirili Köylüler: Değil 4.5 G, 2 G'de Razıyız

Beşirili Köylüler: Değil 4.5 G, 2 G\'de Razıyız

Batmanın Beşiri ilçesinde bazı köylerde cep telefonlarının şebekelerinin olmamasına köylüler tepki gösterdi.

22.04.2016 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiri köylerinde GSM tepkisi

Batmanın Beşiri İlçesine bağlı Kaşüstü köyünde cep telefonları çekmeyen köylüler, teknolojinin bölgeye gelmesine rağmen bir çok nimetten yararlanamadıklarını belirttiler.

Köy halkı, son günlerde revaçta olan "4.5 G"den tamamen mahrum olduklarını belirterek "Değil 4,5 G, eğer 2 G'de olsa razıyız" dediler.

Beşpınar köyüne bağlı bir çok mezrada telefon şebekeleri halen çekmiyor. Köylüler telefonla görüşebilmek için yaklaşık 1,5 kilometre yol yürüyerek tepelere çıkıyor.

Tepede bulunan su deposunun üzerine çıkan vatandaşlar, yakınlarıyla görüşebiliyor.

Ayrıca, Göktaş mezrasında da telefon şebekeleri çekmediği için tepelere çıkmak zorunda olduğunu belirten köy okulu öğretmeni Mehmet Sait Kara, acil durumlarda vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Bazen dizüstü bilgisayarı alarak tepeye çıktığını ifade eden köy öğretmeni Kara "Laptopu alıp bu tepeye geldiğim günleri hatırlıyorum. Yaşlısı var, hastası var, acil bir durum oluyor kimse bu tepeye çıkıp yeri geldiği zaman görüşme yapamıyor. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz, Türkiye şu an 4,5G'ye geçmiş, madem bu gündemde, buranın da şebeke sorununu çözmelerini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Beşirili Köylüler: Değil 4.5 G, 2 G'de Razıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement