Besni'de "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" Konulu Konferans Düzendi - Son Dakika
Yerel

Besni'de "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" Konulu Konferans Düzendi

Besni\'de "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" Konulu Konferans Düzendi

Adıyaman’ın Besni ilçesinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Besni Temsilciliği tarafından “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konulu konferans düzenlendi.

03.04.2017 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Besni Temsilciliği tarafından "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferans düzenlendi.

Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen konferansa TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Besni Temsilcisi Gökhan Serter, Türkiye'de 150 yıllık imha sürecinin olduğunu ve bu sürecin ardından bir inşa süreci başlatıldığını öne sürdü.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan ise konuşmasında, "Gençlikle ilgili bir şey yapamadık diye düşünüp üzülüyordum. Ama 15 Temmuz'da tankların altında kendisini feda eden gençleri gördüm. Bu vatan için şahadete gidiyorum diyen gençleri gördüm. TÜGVA'yı sadece Türkiye'de değil, bütün mazlumların umudu olarak bu Coğrafya da yükselen bir ses olarak görüyorum" dedi.

Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, gençlere güvendiklerini belirterek, AK Parti'nin gençlere önem verdiğini dile getirdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, geleceğin gençliğini oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Yeni Türkiye'yin oluşturulması noktasında 16 Nisan'ın ne kadar ehemmiyetli bir tarih olduğunu, ne kadar önemli bir süreç olduğunu biliyoruz. Türkiye de yeni bir sistem oluşturulmaya çalışılıyor ama sadece Türkiye'de değil, Dünyanın her tarafında bir hareketlilik var. Şuan ki sistem içerisinde as olan devlet ikinci planda kalan millettir. Yani millet sanki devletin hizmetkarıymış gibi bir vesayetçi yaklaşım var. Bu anayasalar hep darbe ile oldu, çoğunlukla anormal şartlarda oldu. Türkiye güçlü iktidarın olduğu dönemlerde çağ atlamaya başlamıştır. Bu süreçte bizleri birbirimize düşürdüler. Sağcı olduk, solcu olduk, Alevi, Sünni, Kürt, Türk olduk. Acılar yaşandı ve Türkiye'de çatışma çıkartılarak ülkeyi kendi istedikleri doğrultuda yönetmeye çalıştılar. İstikrarlı güçlü iktidarlar olmazsa bundan sonraki süreçte de devam eder" dedi.

Gençlerin 15 Temmuz'da destan yazdığını kaydeden Ahmet Aydın, Avrupa'nın medeniyet dediği tek dişi kalmış canavar olduğunu söyledi.

Ahmet Aydın, "Avrupalılar güçlü bir Türkiye istemez. 15 Temmuz'da da fark ettiler. Türkiye küllerinden yeniden doğuyor. Bu gençlik sadece Türkiye için değil, tüm Müslümanlar için bir gurur kaynağı olacak. Bizler bu 16 Nisan'ı, bu tarihi fırsatı heba edemeyiz. Artık bizler kendi kararımızı kendimiz vereceğiz. Artık batının sömürgesi bir Türkiye yok. Artık bu millet küllerinden yeniden doğuyor. Artık bu millet uyanışa, dirilişe geçti. Tüm mazlumların umdu olduğumuzu bilerek güçlü bir şekilde bu referandumdan çıkmalıyız. Onun için Besni'den çok iyi bir sonuç bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'a TÜGVA Besni Temsilciliği tarafından plaket takdim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besni'de 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' Konulu Konferans Düzendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement