Besni Ülkü Ocaklarından Türkü Gecesi Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Besni Ülkü Ocaklarından Türkü Gecesi Etkinliği

Besni Ülkü Ocaklarından Türkü Gecesi Etkinliği

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Besni İlçe Başkanlığı tarafından "Türkmenelinden Türkmen yurduna, Kerkük’ten Besni’ye türkü gecesi" isimli etkinlik düzenlendi.

28.12.2017 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Besni İlçe Başkanlığı tarafından "Türkmenelinden Türkmen yurduna, Kerkük'ten Besni'ye türkü gecesi" isimli etkinlik düzenlendi.

Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Besni İlçe Başkanı Mehmet Ballı, "Hepimizin malumu olduğu üzere Osmanlı Devlet'inin çöküş sürecinde son Osmanlı Mebusan Meclis'inin 28 Ocak 1920'de kabul ettiği ve Misakı Milli adını verdiği bildiri Türk Milletinin sözüdür. Bu bildiri Cumhuriyetimizin temelini atan milli mücadelemize yön veren kutlu bir yemindir. Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misakı Milli'yi Türk Milletinin kutsal bir kuralı anayasası olarak belirtmiştir. Cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş, 'Bugünkü Türkiye sınırı dışındaki Türkleri ne yapacağız. Bu zamana kadar milleti idare eden kişilerimiz dış Türklerle ilgilenmeyi hep zararlı bulmuşlardır. Bu yanlış bir görüştür. Dünyanın neresinde Türk varsa, Türk Milliyetçilerinin ilgileri içindedir' sözü ile bizlere ışık tutmuştur. Bütün bu bilgiler ışığında Türkmeneli ülkücülerin nazarında vatan coğrafyasının nadide bir parçasıdır. Türk Milliyetçileri Irak ve Suriye Türklüğünü hiçbir zaman Anadolu Türklüğünden ayırmamış, bilakis Anadolu Türklüğünün doğal bir uzantısı olarak görmüştür. Türkmeneli Ülkücüleri açısından Osmanlı Devlet'inin vasiyeti Misakı Millinin emanetidir. Ülkü Ocakları bu coğrafyalarda yaşanan her türlü gelişmenin takipçisi ve mazlum soydaşlarının savunucusu olmuştur ve olmaya da devam edecektir" dedi.Yapılan konuşmaların ardından öğretmenler ve yerel sanatçılardan oluşan koro ekibi tarafından türküler söylendi.

Programa, MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanı Taha Şahin, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Gölbaşı MHP İlçe Başkanı Mustafa Çırakoğlu, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Ülkü Ocakları Besni İlçe Başkanı Mehmet Ballı ve vatandaşlar katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Besni Ülkü Ocaklarından Türkü Gecesi Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement