Besnili Hayırseverler Eğitime Destekte Sınır Tanımıyor - Son Dakika
Yerel

Besnili Hayırseverler Eğitime Destekte Sınır Tanımıyor

Besnili Hayırseverler Eğitime Destekte Sınır Tanımıyor

Besni’ye ve eğitimine destek veren Besnili işadamları, destekte sınır tanımıyor.

28.01.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Besni'ye ve eğitimine destek veren Besnili işadamları, destekte sınır tanımıyor.

Besni Kaymakamlığı ile Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen 'Besni'de Eğitim Destekle Büyür' BEDEB projesi için gerekli kaynağın büyük bir kısmı temin edildi. Kampanyaya hayırsever İşadamı Merinos Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu 50 bin TL destek verirken, Safyün Halı A.Ş. sahibi Hayrullah Gölbaşı 18 bin TL, Başaran Halı Sahibi Seydi Vakkas Dayıoğlu ise 10 bin TL'lik katkı sundu.

Projenin amacı; şehir merkezi ve köylerdeki özellikle okul öncesi ve birleştirilmiş sınıflarda aynı ortam ve imkanlar sağlamak olan ve toplam maliyeti yaklaşık 472 bin TL'lik projenin 354 bin lirası kalkınma ajansı tarafından sağlanırken, 118 bin TL'si ise Besnili hayırseverler tarafından karşılanıyor. Projeye destek sağlamak amacı ile Besni ilçe Kaymakamı Emrah Yılmaz önderliğinde çalışmalar yürüten Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği (BESKADER) işadamlarından gerekli yardımın temini noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Gaziantep'e giderek bir takım ziyaret gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ziyarete; Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, BESKADER Başkan Yardımcısı Şükrü İşitmen, yönetim kurulu üyeleri E. Soydan Doğru ve Memet Kuş katıldı. Heyet ilk olarak Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret esnasında Kaymakam Emrah Yılmaz tarafından Erdemoğlu Ailesi'ne Besni eğitimine verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Ali Erdemoğlu, "Besni'ye ve eğitimine elimizden geldiğince katkılarımız sürecek. Çünkü Besni Bizim Sevdamızdır" dedi.

Paranın her şey olmadığının altını da çizen Erdemoğlu, maneviyatın en güzel zenginlik olduğunu sözlerine ekledi.

Erdemoğlu'ndan sonra konuşan Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Şükrü İşitmen, "BESKADER olarak elimizden geldiğince Besni'deki kamu kurum ve kuruluşlarımız ile Besnili vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hayırsever vatandaşlarımızın göstermiş oldukları bu duyarlılık sayesinde Besni'miz de eğitimden sağlığa ve daha birçok alanda önemli çalışmalar yapılmakta. Hayırsever iş adamlarımız Ali Erdemoğlu'na, Hayrullah Gölbaşı'na ve Seydi Vakkas Dayıoğlu'na vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz ise, "Besnili iş adamlarına göstermiş oldukları duyarlılık ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Besnili iş adamlarımız daha önce olduğu gibi bugünde örnek bir davranışa imza atmışlardır. İnşallah bu ve benzer projeler Besni eğitimine büyük katkı sunar. Bu yardımlar sayesinde yarınlarımız olan gençlerimiz, önemli başarılara imza atacaklardır. Buna da inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Heyet buradan ayrılarak Safyün Halı A.Ş. sahibi Hayrullah Gölbaşı'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Hayrullah Gölbaşı, "Eğitime çok önem vermemiz gerekiyor. Çünkü ülkemizin hızla büyüyen ve değişen dünya ayak uydurabilmesi için iyi yetişmiş, zeki ve akıllı insanlara ihtiyacımız var. Bu da ancak eğitimle gerçekleşir" ifadelerini kullandı.

Heyet, son olarak Başaran Tekstil sahibi Seydi Vakkas Dayıoğlu'nu ziyaret etti. Gelecek nesillerin sıkıntı yaşamamaları için kendini yetiştirmiş, bilinçli ve eğitimli insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Dayıoğlu, "Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan eğitime önemle destek vermeliyiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besnili Hayırseverler Eğitime Destekte Sınır Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement