Beştepe Millet Camisi'nde koronavirüs önlemli cuma namazı kılındı - Son Dakika
Sağlık

Beştepe Millet Camisi'nde koronavirüs önlemli cuma namazı kılındı

Beştepe Millet Camisi'nde bugün, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen az sayıda katılımla, salgına karşı tedbirler alınarak cuma namazı kılındı. Saflar arasında boşluklar bırakıldığı dikkat çekti.

27.03.2020 13:53  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs önlemleri kapsamında camilerde cemaatle cuma namazının kılınmasına ara verilmesinin ardından Beştepe Millet Camisi'nde saflar arasında sosyal mesafe bırakılarak cuma namazı kılındı.

Koronavirüs salgını, dünyada olduğu kadar Türkiye'de de hayatı olumsuz etkiledi. Salgının hayata etkilerinden biri de camilerde cemaatle namaz kılınması. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cemaatle namaz kılınmasına ara verme kararının ardından bugün bir ilk yaşandı.

KORONAVİRÜS DÜZENİNE GÖRE SAF TUTULDU

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldırdığı cuma namazı Türkiye'de sadece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii'nde kılındı. Hutbenin canlı olarak yayınlandığı namaz için, cemaatin koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için tavsiye edilen sosyal mesafeyi koruyarak saf tuttuğu görüldü.

Beştepe Millet Camisi'nde koronavirüs önlemli cuma namazı kılındı

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı ilk olarak cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verildiğini açıklamış ardından da cuma namazı ve kandil gecelerinde camilerin tedbir amaçlı kapatılacağını duyurmuştu.

Beştepe Millet Camisi'nde koronavirüs önlemli cuma namazı kılındı
Beştepe Millet Camisi\'nde koronavirüs önlemli cuma namazı kılındı

Son Dakika Sağlık Beştepe Millet Camisi'nde koronavirüs önlemli cuma namazı kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (67)

  • omer: Uyacaksa herkes uyacak, bu nasıl bir uygulama 47 2 Yanıtla Engin: kesinlikle katılıyorum, Bakanlarımız bas bas bağırıyor çıkmayın diye biz hala napıyoruz aha herşey ortada, 23 1 işi zor: takım elbiseli prokotel bunlar 14 2 ddd:D: Location Türkiye:)) 5 3
  • nolacak be kamil: özellikleri ne tüm yerde camıleri kapatırken bunların özelliği neyde namazı kılıyolar ya namazı bıle zenginler kılar oldu 28 3 Yanıtla Mb: Sarayli bunlar 11 3
  • 11: Allah İslah Etsin 10 0 Yanıtla
  • Dogrusu: Biz niye kilmiyoz o zaman? Diyanet? Kılma diyorsun, kendin kılıyorsun 10 0 Yanıtla
  • ibo: şov yapmışlar. dini sömürüye devam. sizde yemeyin kardeşim. allah akıl vermiş 8 1 Yanıtla
  • Malesef: Türkiyeye coronovirus umreye 4 martta giden 20 bin kişi yaydı. Hep tribüne oynanıyor. Yoksa rizenin dağ köyünde çorbanın ne işi vardı. Çinlimi geldi.Arabistan 117 vakam var 65 i turk dedi. Bugün nerede kaç vaka var açıklanmıyor. Sağlık bakanı 2 bin küsur diyor,cumhur başkanı 8 bin küsur diyor,devletin oluşturduğu bilim kurulu sağlık bakanının açikladiginin en az 10 katı yani 25 bin diyor. Inandiriciliği kaybettiniz. Insanlara sokağa çıkmayacaksınız yasak deme iradeniz bile olmadığı gibi hala camide cuma kılıp tribüne oynuyorsunuz. Diğer vatandaşa yasaksa herkese yasak olmalı. Yarın devlet erkanı kaparsa hiç şaşırmam,üzülmem.Olan vatandaşa oluyor. Yakında millette ekmek alacak para kalmazsa vebali size. Kızılay gitsin malezyada dezenfekte yapsın. Burası mis. 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement