Bestmer Projesi  Ege'de Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Bestmer Projesi  Ege'de Açılıyor

Yenilikçi ve çarpan etkisi yüksek olan BESTMER projesinin açılışı ve bilgilendirme toplantısı 6 Nisan 2015 tarihinde Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü'nde gerçekleştirilecek.

03.04.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aynı zamanda, projenin başlangıç etkinlikleri olarak 7-8 Nisan 2015 tarihleri arasında "2. Biyokütle Enerji Teknolojileri Kış Okulu" ve 9-10 Nisan 2015 tarihleri arasında "Biyogaz Sistemlerinin Tasarımı ve Projelendirilmesi" isimli sertifikalı eğitim düzenlenecek.

İzmir Kalkınma Ajansı'nın Güdümlü Proje Destek Programı kapsamında Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü tarafından, "Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Merkezi (BESTMER)" projesi Ağustos 2014 tarihinde sözleşmesi imzalanarak başlatıldı. Bu proje ile yenilenebilir biyokütle enerji kaynaklarını değerlendirmek için gerekli teknolojilerin geliştirilmesine ve uygulanmasına yönelik bilimsel ve teknik, temel ve uygulamalı araştırma-geliştirme ve eğitim çalışmaları ile danışmanlık hizmetlerini yürütmeyi hedefleyen bir uzmanlık merkezi kurulacak. Bu Merkez Türkiye'de biyokütle enerji teknolojileri alanında bir ilk olarak enerji bitkileri, biyogaz, biyohidrojen, biyodizel, biyoetanol, gazlaştırma, biyokömür vb. ulusal ve uluslararası her türlü Ar-Ge çalışmalarını yapabilecek, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını güçlendirecek, akredite laboratuvarlara sahip ilk ve tek merkez olma özelliği taşıyacak. Kurulacak Merkezde sanayi ile birlikte Ar-Ge projeleri geliştirilerek yerli üretici teşvik edilecek, biyokütle enerji teknolojileri ile ilgili danışmanlık hizmeti verilecek, İzmir ili ve çevresinde "Coğrafi bilgi, veri izleme ve değerlendirme" sistemi oluşturulacak, gezici ekiplerle kurulu biyokütle sistemlerinin kontrolü yapılacak. Yine bu Merkezde yenilenebilir enerji sektöründeki kalifiye işgücü eksikliğini gidermek için sertifikalı mesleki eğitim hizmetleri verilecek.

"2. Biyokütle Enerji Teknolojileri Kış Okulu" etkinliği kapsamında, farklı disiplinlerin çatısı altında eğitim gören lisansüstü öğrencilere, konuyla ilgili araştırmacılara ve ilgili sektör çalışanlarına; biyokütle kaynaklarından biyobazlı ürünlerin üretimine kadar olan süreçlerin nasıl gerçekleştiği, kaynak çeşitliği, potansiyeli ve teknolojik yenilikler konusunda bir ufuk çizgisi kazandırılacak. Kurs süresince biyokütle kaynaklarının enerji dönüşüm yöntemleri gerek teorik gerekse uygulamalı olarak aktarılacak. Organizasyon kapsamında biyokütle enerjisi dönüşüm teknolojileri konusundaki son gelişmeler, sanayi uygulamaları, bu konudaki yasal düzenlemeler ve gelecek projeksiyonlarının sunulması ile katılımcıların uluslararası yeterlilikte bilgi seviyesine ulaşmaları hedefleniyor. Gerçekleştirilecek organizasyon ulusal katılımlı olup, alanlarında deneyimli öğretim üyeleri tarafından anlatılacak olan bir dizi dersi içeriyor. "Biyogaz Sistemlerinin Tasarımı ve Projelendirilmesi" isimli sertifikalı eğitim ise, biyogaz sistemlerinin tasarımı, biyogaz üretiminde kullanılacak materyaller, ön fizibilite ve fizibilite çalışmaları, sistem üniteleri ve seçim kriterleri, işletme sorunları, mevzuat gibi konulara odaklanacak, biyogaz konusunda faaliyetlerde bulunan gerek kurum/kuruluşlardaki araştırmacılara gerekse sektör çalışanlarına hitap edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bestmer Projesi  Ege'de Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement