Betonu Çürük Çıkan Binayı Yıktı - Son Dakika
Güncel

Betonu Çürük Çıkan Binayı Yıktı

Betonu Çürük Çıkan Binayı Yıktı

İnşaat firması 3 katlı binanın temelinde kullandığı betonun çürük çıktığını iddia ederek, binanın temelini yıktı.

02.08.2011 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da bir inşaat firması yaptığı 3 katlı binanın temelinde kullandığı betonun çürük çıktığını iddia ederek, inşaatı durdurup binanın temelini yıktı. Firma bununla da yetinmeyerek inşaatın yanına, "Temeli yıkış sebebimiz Atabey Belediyesi'nden almış olduğumuz C-30 betonun tahliller sonucu çürük çıkmasıdır. Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz" yazılı pankart astı.

Isparta'da 20 yıldır faaliyet gösteren Sağlam İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Murat Sağlam, Atabey Belediyesi bünyesindeki kum, çakıl, beton ve briket işletmesinden geçen ay Doğancı Mahallesi'ne yapacağı 3 katlı binanın temeli için 500 metreküplük beton aldı. Isparta birinci deprem bölgesinde yer aldığı için de belediye ile yaptıkları beton anlaşmasını dayanıklı sınıf olarak adlandırılan C-30 betonu üzerinden gerçekleştirdi. Müteahhit Sağlam, 700 metrekarelik arsanın 300 metrekarelik bölümüne belediyeden aldığı betonla temel attı. Bir süre sonra da anlaşmalı olduğu FSM Yapı Denetimi firmasına numune gönderip betonlarla ilgili rapor istedi, gelen sonuçlar karşısında şakına döndü.

'FARKLI BULGULAR ÇIKTI'

20 yıllık sektör hayatında hiçbir müşterisini kandırmayıp aldatmadığını vurgulayan Osman Murat Sağlam, "Ama şu anda geldiğimiz sonuç bizi yaraladı. Isparta birinci derece deprem bölgesinde yer aldığı için C-30 beton kullanma kararı almıştık ve anlaşmayı da buna göre yapmıştık. Ancak yaptırdığınız deneyde C-11'den C-25'e kadar farklı bulgular çıktı" diye konuştu.

BAŞKANA TEPKİ

Atabey'in bağımsız Belediye Başkanı Ali Bal'a konuyu bildirdiğinde ikinci bir şok yaşadığını belirten Sağlam, "Başkan bize 'Madem beğenmediniz betonumuzu geri gönderseydiniz. Ben size ıslak beton verdim, belki içine bir şey katmışsınızdır. Sizin laboratuvar sonuçlarınıza inanmıyorum' dedi. Isparta deprem bölgesi. En büyük canı inşaat sektörü olarak bizler taşıyoruz. Mahkeme kanalıyla hasar tespit çalışması yaptırdık. Böyle bir riski alamazdık. Bu nedenle çıktığımız temeli yıkmaya karar verdik. Riske girmeden enkazı kaldırıyoruz" dedi.

Binayı kullanacak insanların can güvenliğinin herşeyden önce geldiğini belirten Sağlam, "Vicdanen şu anda çok rahatım. Teslim tarihimiz gecikecek. Maddi olarak kaybedebilirim ama manevi olarak kazanan biz olacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Bal'ın tutumu karşısında sinirinin bozulduğunu kaydeden Osman Murat Sağlam, kendisine çürük beton veren belediyeye tepkisini, "Temeli yıkış sebebimiz Atabey Belediyesi'nden almış olduğumuz C-30 betonun tahliller sonucu çürük çıkmasıdır. Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz" yazılı pankartla ilan ettiğini söyledi.

'İÇİNE SU KATMIŞ'

Atabey Belediye Başkanı Ali Bal ise müteahhiti yalan söylemekle suçladı. Bal şunları söyledi:

"Osman Murat Sağlam inşaat işini bilmiyor. Bizim sattığımız beton C-30. Kendileri muhtemelen içine su katmış. Betonu su katıp bozduysa bunun sorumlusu biz değiliz. Su katılırsa özelliğini bozar. Bizden haraç ister gibi 500 metreküp beton istiyor. 30 senedir Isparta ve çevre illere beton veriyoruz. Hiçbirinden böyle bir şikayet almadık. "

Sağlam İnşaat'ın temelini yıktığı 3 katlı binada toplam 8 daire bulunuyor. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Betonu Çürük Çıkan Binayı Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement