Beü'de "Göçlerle Bitlis ve Yöresi" Paneli - Son Dakika
Güncel

Beü'de "Göçlerle Bitlis ve Yöresi" Paneli

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Nüfus ve Göç Araştırmaları Merkezince (NÜGAM) "Göçlerle Bitlis ve Yöresi" konulu panel düzenlendi.

10.05.2018 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Nüfus ve Göç Araştırmaları Merkezince (NÜGAM) "Göçlerle Bitlis ve Yöresi" konulu panel düzenlendi.

NÜGAM tarafından düzenlenen "Göçlerle Bitlis ve Yöresi" konulu panel, BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli moderatörlüğünde yapıldı.

Panele katılan Van'ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir Mahallesi Muhtarı Eyüphan Koşar, Afganistan'ın kuzeyindeki Pamir Yaylası'nda yaşayanların 100 yıllık bir göç hayatlarının bulunduğunu söyledi.

Değişik tarihlerde çeşitli yerlere göç ettikten sonra 32 yıl önce Erciş'in Ulupamir Mahallesi'ne yerleştiklerini anımsatan Koşar, şöyle devam etti:

"Ulupamir Mahallesi'nde hayatımızı sürdürüyoruz. Tabi ki göçün şartları her zaman ağır ve zor olmuştur ama bunu başarabildiğimize şükrediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Ulupamirli ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kanımızın son damlasına kadar devletimizin yanında olacağız. Ağır şartlarda yaşadık ama her şeye rağmen şimdi Ulupamir Mahallesi'nde yaşıyoruz. Oraya geldiğimizde ilk önce kendimizi kabullendirme sıkıntısı yaşadık. Çevre zor kabul etti ancak bunu başardık ve her şey güzel oldu. Şu anda devletimizin sayesinde her şey iyi gidiyor."

Panelde NÜGAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cemal Öztürk, Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Dönmez ve araştırma görevlisi Barış Çağırkan da sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beü'de 'Göçlerle Bitlis ve Yöresi' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement