Beü'de Göksel Baktagir ile Doğu Rüzgârı Esti - Son Dakika
Yerel

Beü'de Göksel Baktagir ile Doğu Rüzgârı Esti

Beü\'de Göksel Baktagir ile Doğu Rüzgârı Esti

Bahar dönemi etkinliklerini tüm hızıyla sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi, Farabi Kampüsü Spor Salonunda kanun virtüözü Göksel Baktagir’i ağırladı.

08.04.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahar dönemi etkinliklerini tüm hızıyla sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi, Farabi Kampüsü Spor Salonunda kanun virtüözü Göksel Baktagir'i ağırladı. Doğu Rüzgarı Grubu ile sahne alan dünyaca ünlü sanatçı, Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan yolculuğunu anlatan ve grubu ile aynı adı taşıyan Doğu Rüzgarı temalı eserlerden oluşan konseri ile izleyicileri büyüledi.

Konseri Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi, Baro Başkanı İ. Kerem Ertem, Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, BEÜ Senatosu üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Zonguldaklı müzikseverler izledi.

Ünlü sanatçı Göksel Baktagir'e Eyüp Hamiş (ney ve vokal), Bilen Işıktaş (ud), Can Olgun (keman), Bülent Elmas ve Oray Yay (perküsyon) eşlik etti. Baktagir ve arkadaşları Keyif, Doğu Rüzgarı, Asya, Azerbaycan, Canım İstanbul, Masum Aşk, Merhaba, Mahur, Garip, Gül Bahçesi, Eki Zamanı, Uzun İnce Bir Yoldayım, Üsküdar ve Nihavent Longa adlı eserlerden oluşan repertuvarlarını seslendirdiler. Grubun seslendirdiği Türk Sanat Müziğinin en bilinen eserlerinden oluşan potpuriye izleyiciler de keyifle eşlik etti. Grup konserin sonunda, salonda yükselen alkışların ardından, büyük bir jest yaparak Zonguldak türküsü olan Karadır Kaşların Ferman Yazdırır adlı eseri seslendirdi. İzleyenlerine son olarak seslendirdikleri Çeçen Kızı adlı eser ile teşekkür eden Baktagir ve arkadaşlarını izleyiciler uzun süre ayakta alkışladılar.

Zonguldak'a ilk kez geldiklerini ve dinleyicilerden büyük bir enerji aldıklarını ifade eden Baktagir, "Gelecek günlerde yeniden Zonguldak'a gelmek isteriz. Bizlere büyük mutluluk yaşattınız" dedi.

Göksel Baktagir ve arkadaşlarına Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek'in eşi Ayfer Şimşek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in eşi Nurten Akdemir, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer tarafından teşekkür plaketi ve çiçek taktim edildi. Göksel Baktagir de konser anısına hanımların isimlerine imzaladığı albümlerini kendilerine armağan etti. Konser, hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beü'de Göksel Baktagir ile Doğu Rüzgârı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement