Beü'den Tarım Alanında Araştırma İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Beü'den Tarım Alanında Araştırma İşbirliği

Beü\'den Tarım Alanında Araştırma İşbirliği

Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile araştırmada işbirliği yapacak.

26.01.2017 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile araştırmada işbirliği yapacak.

BEÜ ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında yürütülecek çalışmaların belirlenmesi amacıyla toplantı yapıldı.

BEÜ Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik ile öğretim elemanları katıldı.

Toplantıda, Zonguldak'taki yerel türlerin tanımlanması, bölgede endemik tür olan sahlep türlerinin tespiti, iç vitro üretim, ıslah ve tescili, bölgeye özgü tür olan çorbacı biberinin ıslah ve tescili ile ilgili işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Manda yetiştiriciliği, manda sütü ve bağlı ürünlerin ıslahı ile marka değeri kazanması ve Osmanlı çileği, kestane ve yaban mersini türlerinin tespitiyle ilgili konularda da ortak çalışma ve eğitim işbirliği yapılmasına da karar verilen toplantıda konuşan Çelik, üniversiteyle işbirliği içinde çalışmaların Zonguldak için güzel sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.

Özer de Zonguldak'ta tarım ve hayvancılık çalışmalarının etkili şekilde uygulanabilirliğini sağlamak için gerekli desteğin üniversite tarafından verileceğini ifade etti.

Özer, "Üniversitemizin tüm bölümlerinde ve farklı alanlarda akademik ve bilimsel her çalışmaya destek oluyoruz. Özellikle Zonguldak ve çevresiyle ilgili araştırmalar bilimsel çalışmalar birinci önceliğimizi oluşturmaktadır. Tarım ve hayvancılık konusunda üniversitemiz ciddi adımlar atmaktadır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beü'den Tarım Alanında Araştırma İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement