Beü Öğrencilerinden Teknik Gezi - Son Dakika
Yerel

Beü Öğrencilerinden Teknik Gezi

Beü Öğrencilerinden Teknik Gezi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde okuyan 50 öğrenci, Adilcevaz ilçesine teknik gezi düzenledi.

06.05.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde okuyan 50 öğrenci, Adilcevaz ilçesine teknik gezi düzenledi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, Yrd. Doç. Dr. Behçet Kocaman, Yrd. Doç. Dr. Muhammed Fatih Kuluöztürk, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik ve öğretim görevlisi Soner Çelikdemir öncülüğünde gerçekleştirilen gezide, öğrenciler ilçede bulunan elektrik santralleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerin gördüğü teorik derslerle ilgili uygulamalı olarak verilen dersler kapsamında ilk olarak Adilcevaz Belediyesi bünyesinde bulunan güneşten elektrik enerjisi üretim tesisi ziyaret edildi. Burada yapılan incelemelerin ardından öğrenciler VEDAŞ Adilcevaz İşletme Şefliğini ziyaret ederek, burada bulunan trafolar ve çalışma ortamı hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra baraj mevkiinde bulunan elektrik santralini ziyaret eden öğrenciler, su akımından türbinlerle elektrik üretimini yerinde gördü.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, düzenlenen teknik gezinin öğrenciler için faydalı geçtiğine değinerek, "Okulumuz bünyesinde bulunan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin gördüğü teorik derslerle ilgili uygulamalı olarak bazı bilgileri öğrenmeleri amacıyla Adilcevaz ilçemizde bulunan 500 kilovatlık güneş santralini, trafo merkezini ve baraj suyundan elde edilen elektrik santrallerini gezdik ve burada yapılan çalışmaları öğrencilerimize aktardık. Yaptığımız incelemeler sonucunda öğrencilerimize faydalı bilgiler aktardığımıza inanıyorum. Teknik gezi kapsamında ziyaret ettiğimiz santrallerde görev yapan arkadaşlarımız, öğrencilerimize gerekli bilgileri aktarmış oldular. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beü Öğrencilerinden Teknik Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement