Beü, Ünlü Edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu'nu Ağırlayacak - Son Dakika
Yerel

Beü, Ünlü Edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu'nu Ağırlayacak

Beü, Ünlü Edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu\'nu Ağırlayacak

Türk edebiyatının yaşayan en güçlü kalemlerinden Beşir Ayvazoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)'nün konuğu olarak Zonguldak'a geliyor.

11.10.2013 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk edebiyatının yaşayan en güçlü kalemlerinden Beşir Ayvazoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)'nün konuğu olarak Zonguldak'a geliyor.

Ayvazoğlu, 23 Ekim 2013 tarihinde düzenlenecek "Biyografi Yazarlığı" konulu konferansıyla, öğrenciler ve Zonguldaklılarla buluşacak. BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda saat 14.00'te düzenlenecek toplantının ardından Ayvazoğlu, öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.

Türk Edebiyatı Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten ve Zaman Gazetesi'nde yazıları yayımlanan Beşir Ayvazoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM, Çocuk Vakfı ve Sezer Tansuğ Kültür ve Sanat Vakfı'nın kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Beşir Ayvazoğlu, 1982 yılında yayımlanan Aşk Estetiği adlı ilk eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği'nin Fikir Dalında Yılın Yazarı ödülüne layık görüldü. Muradiye Ölüm ve Gül adlı belgesel metniyle TMKV Türk Milli Kültürüne Hizmet Ödülü'nü 1986 yılında, Güller Kitabı adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği İnceleme Dalında Yılın Yazarı Ödülü'nü 1992 yılında, Yahya Kemal Eve Dönen Adam adlı eseriyle de Avrasya-Bir Vakfı Ödülü'nü 1998 yılında aldı. Beşir Ayvazoğlu 1999 yılında, Kombassan Vakfı tarafından Mevlana Edebiyat Büyük Ödülü'ne, 2008 yılında Uluslararası Türkçe Öğretim Derneği tarafından İsmail Gaspıralı Türk Dili Ödülü'ne, 2009 yılında da TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü'ne ve Eskader Basın Ödülü'ne, 2010 yılında Türk Ocakları Ayvaz Gökdemir Edebiyat Armağanı'na, 2011 yılında Fatih Üniversitesi Onur Ödülü ve Edebiyat Dalında İLESAM Üstün Hizmet ve başarı Ödülü, 2013 yılında da TÜRKSOY Basın Onur Ödülü'ne layık görüldü. Ayvazoğlu'nun yayımlanmış 47 ayrı eseri bulunuyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beü, Ünlü Edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu'nu Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement