Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası

Ünye'de, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla, "kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir" sloganı çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

14.01.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye'de, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla, "kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir" sloganı çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

Ünye Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe katılan Kaymakam Mustafa Demir, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, görme engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla, siyah göz bandı takarak, beyaz baston yardımıyla görme engellilerle birlikte yürüdü.

Karadeniz Görme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Teber'in de katıldığı yürüyüş, Kaledere Mahallesi Belediye Caddesi'nde başladı ve Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri önünde sona erdi.

Belediye Başkanı Çamyar, burada yaptığı açıklamada, herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu belirterek, "Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur" dedi.

Görme engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve problemlerini çözmenin insani görev olduğunu vurgulayan Çamyar, "Bizler, en büyük engelin gönüllerdeki ve zihinlerdeki engeller olduğunu biliyoruz. Bu nedenle engelli kardeşlerimize her zaman pozitif ayrımcılık yaptık" diye konuştu.

Çamyar'ın görme engelli katılımcılara beyaz baston hediye ettiği program, yemeğin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement