Beyaz Eşya Dolandırıcılığı - Son Dakika
Güncel

Beyaz Eşya Dolandırıcılığı

Bolu'da faaliyet gösteren bir beyaz eşya fabrikasından dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan 2 şüpheli, adliyeye çıkartıldı.

17.04.2018 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da faaliyet gösteren bir beyaz eşya fabrikasından dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan 2 şüpheli, adliyeye çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, Bolu'da faaliyet gösteren bir beyaz eşya fabrikasının yetkilileri, Antalya'ya gönderdikleri 250 bin lira değerinde ocak, fırın ve ankastreler ile diğer beyaz eşyaların, alıcıya ulaşmaması üzerine polis ekiplerine durumu bildirdi.

Bunun üzerine soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, fabrikanın güvenlik kamera kayıtlarından sevkiyatı yapmak için anlaşılan tır sürücüsü ile yanında bulunan kişinin kimliklerini tespit etti.

Şüphelilerin fabrikadan ayrıldıktan sonra izlediği güzergahtaki kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, şahısların, aracın plakalarını değiştirerek İstanbul'a seyrettiğini belirledi.

İstanbul'da belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, şüpheliler İ.K. ve A.G'yi gözaltına aldı.

Bolu'ya getirilen 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada şüphelilerin evlerinde de arama yapan polis ekipleri, çok sayıda sahte fatura, irsaliye, plaka, ehliyet ve SRC belgesi ele geçirdi.

Bolu'ya getirilen 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bolu Adliyesine çıkartıldı.

-Aynı yöntemle 1,5 milyonluk vurgun yapmışlar

Ekipler, İ.K.'nin daha önce de İstanbul, Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere 10 farklı ilde bulunan fabrikalardan nakletmek için anlaştığı ürünleri aynı yöntemle çaldığını belirleyerek yaklaşık 1,5 milyon liralık sorgun yaptığını tespit etti.

Benzer suçlardan 40'dan fazla dolandırıcılık kaybı bulunan İ.K.'nın aynı zamanda 20 yıla yakın kesinleşmiş hapis cezası olduğu olduğu öğrenildi.

-Soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı

Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, beyaz eşya fabrikasına gelen tırın, fabrikanın kargo bölümüne yanaştığı, fabrika işçileri tarafından tıra yükleme yapıldığı görülüyor.

Öte yandan tır sürücüsü ve yanındaki kişinin yükleme esnasında rahat hareketleri dikkat çekiyor.

Beyaz Eşya Dolandırıcılığı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Eşya Dolandırıcılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement