Beyaz Geceler - Son Dakika
Kültür Sanat

Beyaz Geceler

Beyaz Geceler

Deniz Hamzaoğlu'nun uyarlayıp yönettiği "Beyaz Geceler" tiyatro oyunu, 19 Kasım'da Hayal Perdesi Beyoğlu sahnesinde.

19.11.2016 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Hamzaoğlu'nun uyarlayıp yönettiği "Beyaz Geceler" tiyatro oyunu, 19 Kasım'da Hayal Perdesi Beyoğlu sahnesinde...

"Bir anlık mutluluk koca bir ömürde az şey mi?" diyor Dostoyevski'nin kaleminden Hayalperest… Doyumsuz bir çağda yaşayan bizleri şaşkına uğratarak… İnsan ruhunun zarifliğini; aşkın, aslında aşık olanın ruhu kadar güzel olabileceğini ve birini severken onu yargılamadan, incitmeden, öfke duymadan, sadece değer vererek sevmemiz gerektiğini ifade eden destansı bir öykü Beyaz Geceler… Bu çağda nefret duyarak seven, belki sahip olmayı sevmek sanan bizlere bir sevgi pusulası olur ümidiyle, Yabancı Sahne, sezonun ikinci yeni oyunu Beyaz Geceler'i sizlere sunmaktan gurur ve mutluluk duyar."

Yazan: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Çeviren: Anzhela Barshchevskaya

Uyarlayan & Yöneten: Deniz Hamzaoğlu

Oynayanlar: Gülay Say, Deniz Hamzaoğlu, Ömer Kaya, Seçkin Zenginler, Doğa Demirhan

Müzik: Doğa Demirhan

Yönetmen Yardımcısı: Yiğit Kocabıyık

Kostüm Tasarım: Gülay Say

Kostüm Uygulama: Bukalemun Fikir Sanat Moda

Işık Tasarım: Doğa Demirhan

Işık Kumanda: Doğukan Mutlu, Safa Gerz

Sahne Amiri: Fatma Yılmaz

Asistan: Murat Mendeş

Fotoğraf ve Teaser: Osman Moustafa, Cem Balaban

Afiş – Görsel Tasarım: Yiğit Kocabıyık

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Bulut ve İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu
    13:12 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Bulut ve İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür ve sanat takvimi kapsamında ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut ve şair İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Bulut, namaz üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi ve İbrahim Sadri de sevilen şiirlerini seslendirdi. Program, plaket takdimi ile sona erdi.

  • Ali Günvar: Şiir, Bütün Edebi Türlerin Geçerlilik ve Estetik Yapı Kazanması İçin Muhtaç
    13:01 Ali Günvar: Şiir, Bütün Edebi Türlerin Geçerlilik ve Estetik Yapı Kazanması İçin Muhtaç

    Ali Günvar, 'Eyzan', 'Nisyan/Rapsodi', 'Anthropomorphus', 'Soneler' ve 'Çarpık Hüzünler Kantatı' adlı şiir kitaplarına imza atan bir şairdir. Günvar, Türk edebiyatına ve şiire duyduğu ilgiyi ve şiirle ilgili düşüncelerini anlatarak, bütün edebi türlerin geçerlilik ve estetik yapı kazanabilmesi için şiire muhtaç olduğunu belirtmiştir. Şiirin hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Günvar, şiirin sadece anlaşılmak için değil zevk edilmek için olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, İstanbul'a olan sevgisini şiirlerinde yansıtmaya çalışan Günvar, mitolojiyi kültürel bir malzeme olarak kullanarak bireyi baskılayan yapılarla mücadelesini şiirlerinde somutlaştırmıştır.

  • Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru Olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması' sonuçlandı
    12:57 Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru Olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması' sonuçlandı

    Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru Olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması'nda ödül alan projeler açıklandı. Yarışmaya katılan 26 projeden, 8'i ödüle layık görüldü.

  • Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı
    12:39 Diyarbakır'da tarihi çeşmelerin restorasyonu tamamlandı

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmasıyla 3 tarihi çeşmeden yeniden su akmaya başladı. İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tarihi çeşmelerin özgün yapıları korunarak restore edildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi de çalışmalar kapsamında su bağlantılarını gerçekleştirdi. Elazığ Caddesi'nde bulunan Kurtoğlu Çeşmesi'nin restorasyon çalışmaları ise devam ediyor.

  • Muğla'da öğrenciler Mehmet Atilla ile bir araya geldi
    11:50 Muğla'da öğrenciler Mehmet Atilla ile bir araya geldi

    Muğla'da düzenlenen 'Bir kitap bir insan' projesi kapsamında Muğlalı yazar Mehmet Atilla, 550 öğrenciyle buluştu. Öğrenciler, Atilla'ya kitaplarını imzalattı ve sorularını sordu. Proje, çocukların kitaplara olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

  • Tamer Karadağlı'nın
    11:46 Tamer Karadağlı'nın "Rezalet, utanç kaynağı" diyerek şikayet ettiği bina bakanlığın çıktı

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu'nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsız halini görünce "Belediye görmüyor mu? Rezalet" diyerek sitem etti. Karadağlı'nın şikayet ettiği bina, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait çıktı.

  • Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor
    11:43 Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor

    Eskişehir'de tiyatro sanatçısı Hüseyin Demir, 20 yıldır ramazan aylarında her pazar Karagöz ile Hacivat temsiliyle izleyici karşısına çıkarak gölge oyunu geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Hüseyin Demir, izleyicileri de oyuna dahil ederek oyunlarının katılımcı olmasını sağlıyor. Gösterilerini halka açık ve ücretsiz düzenleyen Demir, oyunu kendi tasarladığı dekorlarla sahneliyor. Dijitalleşme karşısında organik bir örnek sunan Demir, temsillerinin hem çocukları hem de yetişkinleri etkilediğini belirtiyor.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.

  • Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor
    11:20 Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor

    Türkiye'nin kültürel hafızası Milli Kütüphane kaynaklarında bugüne kadar 20 milyon sayfa dijitale aktarılırken, kütüphanenin yakın zamanda Ankara dışından da erişilebilir hale getirilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milli Kütüphane, gazete, dergi, kitap ve diğer bilgi kaynaklarını dijitalleştirerek vatandaşların çevrimiçi erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.


Advertisement