Beyaz Saray'dan Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Konusunda Farklı Sinyaller - Son Dakika
Dünya
BBC

Beyaz Saray'dan Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Konusunda Farklı Sinyaller

Beyaz Saray\'dan Rusya\'ya Yeni Yaptırımlar Konusunda Farklı Sinyaller

ABD'de son yapılan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya'ya uygulanacak yeni yaptırımlar kapsamında hazırlanan yasa tasarısı konusunda, Beyaz Saray'dan farklı açıklamalar yapıldı.

24.07.2017 11:18  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanması konusunda Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında Amerikan Kongresi'nde varılan anlaşmayı destekleyip desteklemediği konusunda Beyaz Saray'dan farklı açıklamalar yapıldı.

"İLK VERSİYONU KÖTÜYDÜ, SON HALİNDEN MEMNUNUZ"

Amerikan ABD televizyonuna konuşan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee-Sanders, Trump yönetiminin yasa tasarısının ilk versiyonuna karşı çıktığını, son halinden ise memnun olduğunu söyledi.

"TRUMP'IN GÖRÜŞÜNÜ BİLMİYORUZ"

Bir diğer Amerikan televizyonu CNN'e konuşan, Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci ise Başkan Trump'ın bu konudaki görüşünü bilmediğini söyledi.

"HENÜZ YASAYI İMZALAMAK KONUSUNDA BİR KARAR ALINMADI"

Anthony Scaramucci, "Tahminim, Başkanının bu konudaki kararını kısa süre içinde vereceği şeklinde. Henüz yasayı imzalayarak onaylayıp onaylamama konusunda bir karar almadı" dedi. Scaramucci mevcut görevine Cumartesi günü atanmıştı.

BEYAZ SARAY, KREMLİN'İ CEZALANDIRMAK KONUSUNDA KARARLI

Amerikan Kongresi, Rusya'nın Kırım'ı 2014'te ilhak etmesi ve Moskova'nın ABD'de 8 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları yüzünden Kremlin'i cezalandırmakta kararlı görünüyor. Rusya ise seçimlere müdahale iddialarını reddediyor.

CUMARTESİ İMZALANAN YASA TASARISI, SALI GÜNÜ OYLANACAK

Kongre'deki Cumhuriyetçiler ile Demokratların Cumartesi günü üzerinde anlaştığı yasa tasarısı, ABD Senatosu'ndan geçti. Temsilciler Meclisi'nde ise Salı günü oylanacak. Tasarının yasalaşması halinde, ABD'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamasının önü açılmış olacak. Başkan Trump'ın Rusya'ya yönelik yaptırımları kaldırma yetkisi de sınırlandırılacak.

OBAMA 35 RUS DİPLOMATI SINIR DIŞI ETMİŞTİ

ABD, 3 yıl önce Ukrayna toprağı Kırım'ın ilhakı sonrası bazı Rusya vatandaşlarına ve Rus şirketlerine çeşitli yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. Eski ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları sonrası Aralık ayında 35 Rus diplomatı sınır dışı etmiş, ülkesinde Maryland ve New York'taki Rusya'ya ait iki binayı da kapatmıştı.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Beyaz Saray'dan Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Konusunda Farklı Sinyaller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement