Beyaz Saray'ın Hocalı Kampanyasına Türkiye'den Destek - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray'ın Hocalı Kampanyasına Türkiye'den Destek

Beyaz Saray\'ın Hocalı Kampanyasına Türkiye\'den Destek

Bayram Akcan - Türkiye'deki Azerbaycan dernekleri, Hocalı Katliamı'nın soykırım olarak tanınması için ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin resmi internet sitesinde imzaya açılan dilekçeye destek verdi.

14.02.2013 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayram Akcan - Türkiye'deki Azerbaycan dernekleri, Hocalı Katliamı'nın soykırım olarak tanınması için ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin resmi internet sitesinde imzaya açılan dilekçeye destek verdi.

Beyaz Saray, Hocalı Katliamı'nın soykırım olarak tanınması için internet sitesinde bir dilekçeyi imzaya açtı. Dilekçeye 100 binin üzerinde kişi imza attı.

Amerika'nın başlattığı kampanyaya İstanbul'da faaliyet gösteren İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği'nden ve Yalova'da çalışma yürüten Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu'ndan destek geldi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, Hocalı Katliamı'na sessiz kalınmaması için insanları teşvik ettiklerini belirtti. Hocalı'nın bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Karakoyunlu, bu anlamda Obama'nın bir açıklama yapmasını özellikle arzu ettiklerini söyledi.

Hocalı'daki soykırımı dünyanın görmezlikten geldiğini dile getiren Karakoyunlu "İnsanlar yerinden yurdundan edilmiş, bir gecede 613 kişi yeryüzünden yok edilmiş. Bu 613 kişiden çoğu kadın, çocuk, kimsesiz insanlar yani silah tutan herkes savaştayken bir kasabaya girilerek insanlar yok ediliyor. Kesinlikle bu bir soykırımdır, bütün dünyaya bunu haykırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

-"Bizler birbirimizin elini tutmaya mecburuz"-

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar da federasyona bağlı bütün illerdeki dernek üyelerinin kampanyaya imza atacaklarını açıkladı. Kampanyaya Türkiye'den yaklaşık 40 bin kişinin katılacağını öngören Başkan Dündar, "Bizler birbirimizin elini tutmaya mecburuz bir millet iki devlet anlayışıyla" dedi.

ABD Başkanı Obama'nın şayet 26 Şubat'ta Hocalı'ya ilişkin resmi bir açıklama yaparsa Hocalı acısının unutulamayacağını söyleyen Bilal Dündar, şöyle konuştu: Hocalı'daki yaralarımız hafiflemez fakat Amerika sürekli 'dost' diyoruz,

'stratejik ortak' diyoruz. Temkinli davranmalıyız. ABD'de bazı eyaletlerinde

'sözde Ermeni katliamı yapılmıştır' yönünde kararlar almıştır. Hocalı için alacakları beklemediğimiz bir kararla bir ikileme düşerler. Süreç içerisinde Obama'nın açıklama yapmasının elbette ki faydası vardır. Çok memnun olamasak da en azından Hocalı için bir basamak olur."

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray'ın Hocalı Kampanyasına Türkiye'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement