Beyaz Saray, Trump'ın hakim karşısına çıkmasıyla ilgili sessizliğini korudu - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray, Trump'ın hakim karşısına çıkmasıyla ilgili sessizliğini korudu

Yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödediği suçlamasıyla hakim karşısına çıkan eski ABD Başkanı Donald Trump serbest bırakılırken, Beyaz Saray'ın tavrı merak konusu oldu. Trump'ın mahkemede olduğu sırada basın toplantısı düzenleyen Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

04.04.2023 22:19  Güncelleme: 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödediği suçlamasıyla hakkında dava açılan eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta hakim karşısına çıktı. Donald Trump, iş kayıtlarında tahrifat yapmaktan itham edildiği 34 ağır suçu reddetti. Suçsuz olduğunu söyleyen Trump hakkında tutuklama kararı verilmedi. Trump, yargılamanın bitiminin ardından mahkemeden ayrıldı.

BEYAZ SARAY SESSİZ KALDI

Trump'ın serbest bırakılmasının ardından Beyaz Saray'ın tavrı merak edildi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın toplantıyla aynı saatlerde New York bölge mahkemesinde hakim karşısına çıkmasıyla ilgili soruları yanıtsız bırakan Jean-Pierre, Beyaz Saray'ın halihazırda devam eden bir ceza davasına ilişkin yorum yapmayacağını yineledi.

"KONGRE BASKINI ABD DEMOKRASİSİNE SALDIRIYDI"

Jean-Pierre'e, 6 Ocak Kongre baskını olaylarına ilişkin yasal süreçler devam ederken Başkan Joe Biden'ın birçok kez konuya ilişkin konuştuğunu ancak Amerikan tarihinde ilk kez eski bir başkana suçlama yöneltilmesine ilişkin yorum yapmamalarının nedeni soruldu. Kongre baskınının "Amerikan demokrasisine bir saldırı" ve "farklı bir an" olduğunu savunan Jean-Pierre, bu süreçte güvenlik görevlileri dahil insanların öldüğünü ve Biden'ın demokrasi söz konusu olduğunda sözünü esirgemediği değerlendirmesinde bulundu.

"BU BIDEN'IN ODAKLANDIĞI BİR ŞEY DEĞİL"

Jean-Pierre ile gazeteciler arasında zaman zaman tansiyon yükselse de Beyaz Saray, Trump'a suçlama yöneltilmesiyle ilgili sessizliğini korudu. Sözcü Jean-Pierre, "Bu, Başkan Biden'ın odaklandığı şey değil." ifadesini kullandı. New York'ta oluşabilecek gösteriler için ise Jean-Pierre, hazırlıklı olduklarını söyledi.

"EVAN HİÇBİR ZAMAN CASUSLUK YAPMADI"

Jean-Pierre, The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosunda muhabir olarak çalışan ve Rusya tarafından casuslukla suçlanarak tutuklanan Evan Gerşkoviç ile ilgili "Evan hiçbir zaman casusluk yapmadı. Hiçbir zaman ABD hükümeti için çalışmadı." dedi. Hadiseye Biden'ın önem verdiğini aktaran Jean-Pierre, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştüğünü bildirdi. Blinken'ın görüşmede, gazetecinin tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu aktardığını kaydeden Jean-Pierre, bir diğer tutuklu ABD vatandaşı Paul Whelan'ın serbest bırakılması konusunu gündeme getirdiğini söyledi. Jean-Pierre, Dışişleri Bakanlığı'nın yurt dışında tutuklu Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılması için farklı kurumlarla işbirliği içinde çalıştığının altını çizdi.

"CASUS BALON" TARTIŞMALARI

Jean-Pierre, ABD'nin 4 Şubat'ta hava sahasında düşürdüğü Çin'e ait "casus balon"un ABD'deki bazı hassas askeri tesislerden topladığı istihbaratı, Pekin'e anlık iletebildiği iddiasını doğrulamadı. Sözcü, casus balonun hassas bilgilere erişmemesi için önceden önlem aldıklarını ve konuya ilişkin incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Beyaz Saray, Trump\'ın hakim karşısına çıkmasıyla ilgili sessizliğini korudu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray, Trump'ın hakim karşısına çıkmasıyla ilgili sessizliğini korudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement