Beyazgül'ün Galasına Büyük İlgi Gösterildi - Son Dakika
Güncel

Beyazgül'ün Galasına Büyük İlgi Gösterildi

Beyazgül\'ün Galasına Büyük İlgi Gösterildi

Hollanda Konsolosu ve cariye Beyazgül'ün efsane aşkı, 540 yıllık tarihi mekanda canlandı.

25.10.2013 14:22  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18. yüzyılda Hollanda elçisi Cornelis Calkoen ile cariye Beyazgül'ün efsaneleşen aşkının anlatıldığı teatral dans gösterisi "BEYAZGÜL"ün galası dün gece (23 Ekim 2013 Çarşamba) Hocapaşa Dans Tiyatrosu'nda yapıldı. Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği yararına düzenlenen geceye, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robbert Schuddeboom ile iş ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri büyük ilgi gösterdi.

Mistik mekanda gerçek aşk

Efsaneleşen aşk hikayesi, 540 yıllık tarihi geçmişe sahip mekanda yer alan Hocapaşa Dans Tiyatrosu'nda yeniden hayat buldu. İstanbul Devlet Opera ve Balesi başdansçısı Oktay Keresteci'nin sanat danışmanlığını, Vildan Kavaklıgil ve Özge Kök'ün koreografisini, Cihan Sezer'in müziklerini yaptığı gösterinin yapımcılığını da Kemal Çakırgöz üstlendi.

360 derece video mapping uygulamasıyla dönemin ruhunun mekana yansıtıldığı gösterinin galası dün gece (23 Ekim 2013 Çarşamba) Sirkeci'deki Hocapaşa Dans Tiyatrosu'nda yapıldı.

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği yararına düzenlenen gece, kokteyle başladı. Gecede, dernek adına bir konuşma yapan Neşe Gönül, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği'nin görme engelli bebek ve çocukların eğitimine yönelik tek kurum olduğunu belirterek, "0-16 yaş arası tüm yurttan 700'den fazla ailenin ulaştığı derneğimizin hedefi çocuklarımızın kendine güvenen, uyumlu, meslek sahibi bağımsız bireyler haline gelmeleridir" dedi.

Hollanda Başkonsolosu da izledi

Gönül'ün konuşmasının ardından 30 dansçının sahne aldığı Beyazgül gösterisi ilgiyle izlendi. Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robbert Schuddeboom'un da katıldığ gecede iş ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beyazgül'ün Galasına Büyük İlgi Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement