Beyazıt'ta Öğrenci Protestosu - Son Dakika
Güncel

Beyazıt'ta Öğrenci Protestosu

Beyazıt\'ta Öğrenci Protestosu

Beyazıt'ta toplanan İstanbul Üniversitesi öğrencisi sol görüşlü bir grup, dün ülkücü öğrencilerle yaşanan kavga ile 23 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.

03.01.2012 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyazıt'ta toplanan İstanbul Üniversitesi öğrencisi sol görüşlü bir grup, dün ülkücü öğrencilerle yaşanan kavga ile 23 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. Beyazıt Meydanı ana kapı önünde saat 14.00 sıralarında toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, "Üniversiteler bizimle özgürleşecek", "Polis dışarı bilim içeri", "Yaşasın devrimci dayanışma"," Susma sustukça sıra sana gelecek", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı. Grup, "Sağ-sol çatışması değil, zorbalık, polis saldırısı faşist saldırılar var", "Saldırılara geçit vermeyeceğiz. Üniversiteler bizimdir" yazılı pankart ve dövizler taşıdılar.

ÖĞRENCİLERİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Basın açıklamasından önce kızı İletişim Fakültesi'nde okuyan bir anne söz aldı. Sabah kızını okula gönderirken büyük korku yaşadığını belirten Ferdane Kösedağ, "Sabah sağlam gidiyor. Acaba neresinden sakatlanır diye korkuyla akşama kadar bekliyorum. Polis baskısı da var. Geçen televizyonda izlemişsinizdir. 10 kişi güvenlik ve polis bir kadını üzerine çullanmış. Önce tanıyamadım bir baktım benim kızımmış. Tansiyonum yükseldi.Kendimi yerden yere vurdum. Bu çocuklardan ne istiyorlar. Burası bilim yuvası bu çocuklar bilim yapmak istiyor.Çocuklarımızın okumasını istiyoruz Biz böyle gördük böyle işittik. Öğrenciler tabiki karşı çıkacaklar tabiki dur diyecekler. Polis ve karşıt görüşlü baskılara karşı bu öğrencileri susturmaya çalışıyorlar. Ben kızıma susmasını önermiyorum sonuna kadar onu destekliyorum" dedi.

AYNI SENARYOYU DEFALARCA YAŞADIK

Kösedağ'ın konuşmasının ardından grup adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamada İstanbul Üniversitesi'nde 1 haftadır süren "faşist provokasyonun, dün okuldaki polis saldırısı ve 23 üniversitelinin gözaltına alınmasıyla devam ettiğini" belirtilerek, "Bu tarz provokatif olaylar okulumuzda uzunca zamandır devam etmektedir. Bilim yuvası olarak adlandırılan üniversitemizde satırlar, döner bıçakları, coplar ve gaz bombaları havada uçuşmaktadır. Dün üniversitede yaşananlar bunun en çarpıcı örneğiydi. Öğlen saatlerinde ülkücüler satırlarla okula gelerek sivil polisler ve özel güvenlik elemanlarının yanında satırla öğrencilere saldırdı. Sonrasında ülkücüler gözaltına alınması gerekirken, çevik kuvvet okula girerek saldırıya uğrayan 23 öğrenciyi sorgusuz sualsiz gözaltına aldı. Tüm bunlar Dersim katliamı için özür dileyen, Erdal Eren için sahte gözyaşları döken, Roboski katliamı ile ilgili sahte üzüntü beyanlarında bulunan AKP hükümetinin bizlere yansıttığı ileri demokrasi olsa gerek. Bu saldırılar biz İstanbul Üniversite öğrencileri için hiçte yeni değil. Daha öncesinde aynı senaryoyu defalarca kez yaşadık. İstanbul Üniversitesi'nde özgürlüğe, demokrasiye, eşitliğe inananlar biran olsun yılmadı ve yılmayacak. Hatırlatırız" denildi.

Öte yandan grup, yapılan basın açıklamasının ardından sloganlar atarak gözaltına alınan 23 kişinin sevk edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne doğru hareket etti. Gruptan bazı öğrenciler, Millet Caddesi üzerinde bulunan Edebiyat Fakültesi'ne toplu şekildi girmek istedi. Öğrencilerle, okulun özel güvenlik elemanları arasında kısa süreli arbede yaşandı. - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyazıt'ta Öğrenci Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement