Beyin Felci Olan Çocuklara Havuzlu Rehabilite - Son Dakika
Sağlık

Beyin Felci Olan Çocuklara Havuzlu Rehabilite

Beyin Felci Olan Çocuklara Havuzlu Rehabilite

Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Diyarbakırlı engellilerin umudu oldular.

21.10.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 9 yıl önce Hacettepe Terapi ismi ile hizmet etmeye başlayan Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Diyarbakırlı engellilerin umudu oldular. Beyin felci olan hastalara havuz tedavi ile rehabilite edilen merkezde bir yandan pediatrik rehabilitasyon yöntemi uygulanırken, bir yandan da klasik fizik tedavi uygulanıyor.

Diyarbakır'da yıllardır engelli çocuklar için hizmet veren Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi yeniliklere doymuyor. Zihinsel, işitme, fiziksel engelli ve öğrenme güçlüğü olan çocukların umudu olan Rehabilitasyon merkezinde beyin felci olan çocuklar içinde havuz tedavisi verilerek rehabilite ediliyor.

Havuzlu tedavi ile beyin felci olan çocukları rehabilite ettiklerini belirten Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi Müdür Yasemin Timur, "Serabral palsi (beyin felci) hem pediyatrik hem de havuz tedavisi (hidroterapi) pediyatrik ve havuz tedavisi ile rehabilite ediyoruz" dedi.

Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak hareketlerin daha kolay yapılabilmesinin sağlandığını belirten Timur, kas ve eklemlerin sertliklerine engel olacak hareketler yapıldığını dile getirerek, "Su içi rehabilitasyonun yanında bir yandan pediatrik tedavisi, Pediatrik rehabilitasyon yapılmakta olup bir yandan da klasik fizik tedavi uyguluyoruz'' dedi . Ayrıca hastalarımıza uyguladığımız uzay terapi yöntemi ile de fizyoteralik öğrencilerimizde çok hızlı gelişme görülmektedir" dedi.

Otizm, zihinsel, işitme, fiziksel engelli bireyler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti, aile eğitimi ve psikolojik destek ve fizyoterapi hizmeti verdiklerini dile getiren Okul Müdürü Yasemin Timur, "Kişisel bakımları konusunda eğitim vermekteyiz. Bedensel engelli bireylerin yapılan tedavi sonrasında fiziki olarak kendilerine yetebilecek seviyede getirebilmektedir. Bu bireylerimizin yapılan eğitimler sonucu sosyal hayata katılımları sağlanmaktadır. Evlerinden alıp okula getirmekteyiz, sabah ilk iş olarak kahvaltılarını veriyoruz. Öğlede yemeklerini yediriyoruz. Çok uyum içerisindeyiz. Ekibimiz iyi ekip çocuklarımıza gereken öz bakım ihtiyaçlarını öğretmenlerimizce öğrencilere yardımcı olarak karşılanmaktadır. Böylece velilerimizin bizlere karşı olan güvenleri bir kere daha kanıtlanmış oluyor. Özel Elif Hanım okulu olarak herşeyin en güzel hizmetini yapmaya çalışıyoruz. Engelli bireylere hizmet etmek onurdur" dedi.

9 yıllık deneyimimle engelli bireylere hizmet ettiklerini hizmet ettiğini belirten Okul Müdürü Yasemin Timur, "Dicle kent villalarında bulunan merkezimiz derslik, toplantı ve rehabilitasyon odaları, oyun parkı ve dinlenme alanlarından oluşuyor.

Merkezde çocuklar için öğrenme güçlüğü, İşitme Engelli bireyler Otizmili bireyler Dawun sendromu bireyler ,zihinsel gelişim destekleme, bedensel gelişimi destekleme, gelişim bozuklukları ve,aileleri içinse aile terapisi ve psikolojik danışmanlık hizmetleri veriliyor, , Çocuklar eğitim programları için evlerinden servisle alınıp, program bitiminde de aynı servisle evlerine bırakılıyor. Engelli bireylerimizin yaşam kalitesini ve her türlü imkanlarını karşılamak bizleri mutlu etmektedir. Engelli bireylerimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Kurumlarında hijyene dikkat ettiklerini belirten Okul Müdürü Yasemin Timur, ise, "Disipline hijyene dikkat ederek kaliteli personeli ile kurumumuz da zihinsel engelli çocuklara, işitme engelli çocuklara, fiziksel engelli çocuklara, öğrenme güçlüğü olan çocuklara eğitim vermekle beraber ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunulmaktadır. Verilen eğitim hizmetlerinden duyulan memnuniyet ve yoğun ilgi üzerine ikinci bir şube olan yasemin hanım özel eğitim merkezini hizmete açtık. Kurum bünyesinde zihinsel engelliler öğretmeni, işitme engelliler öğretmeni, uzman öğretici, rehber öğretmenler psikolok ve Fizyoterapistler eşliğinde kaliteli bir eğitim veren geniş eğitim kadrosu ile hizmet vermektedir. Egitim kurumlarının başında gönüllü koordinatörlüğünü yürüten Bülent çelebi ve kurucu müdür Yasemin Timur esliğinde Eğitim Kadrosunun yanı sıra eğitimli şoförler, Servis hostesleri ve yardımcı personeller dahil olmak üzere iki okul bünyesinde ortalama 60 personelle hizmet sunulmaktadır. Fizik Tedavi salonunda tüm egzersiz cihazlarının yanı sıra uzay terapi yöntemi de kullanılmaktadır. Fiziksel yetersizliği olan öğrencilere hizmet sunmak üzere havuz tedavisi (Hidro terapi ) hizmeti sunmaya başladı. Kurumumuz da öğrencilere sabah kahvaltı ve öğle yemeği hizmeti de sunulmaktadır. Öğrenciler evlerinden servisle hostes eşliğinde alınır. Eğitim sonunda evlerine bırakılır. Aileden bu hizmetleri karşılığında ek bir ücret alınmamaktadır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Beyin Felci Olan Çocuklara Havuzlu Rehabilite - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement