Beykoz Bilim Şenliği'nde Öğrenciler Projelerini Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Beykoz Bilim Şenliği'nde Öğrenciler Projelerini Sergiledi

Beykoz Bilim Şenliği'nde öğrenciler projelerini sergilediİSTANBUL - Beykoz Çadırı'nda gerçekleştirilen Bilim Şenliği'nde öğrenciler buluşlarını görücüye çıkardı.

05.10.2017 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beykoz Bilim Şenliği'nde öğrenciler projelerini sergiledi

İSTANBUL - Beykoz Çadırı'nda gerçekleştirilen Bilim Şenliği'nde öğrenciler buluşlarını görücüye çıkardı.

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, Beykoz İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü ve TÜBİTAK'ın işbirliğiyle 5-7 Ekim tarihleri arasında Tarihi Beykoz Çayırı, ilçedeki öğrencilerin hazırladıkları bilimsel proje ve çalışmalarla şenleniyor.

Beykoz Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanan şenlik alanında kurulan bilim atölyelerinde öğrenciler, astronomi, uzay, matematik, çevre, robotik uygulamalar gibi konularda projelerini tanıttı. "Biliminin İzinde Hayat" sloganıyla başlayan etkinliğe anaokulundan liseye kadar ilçedeki tüm okullardan katılım sağlandı. 3 gün sürecek şenliğe 30 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Bu projeyle ekmekler artık bayatlamayacak

'Ekmek hayattır' projesini tasarlayan 12'nci sınıf öğrencisi Melike Yılmaz, "Ekmek hayattır projesinde bir tane suluk kullandık, iki tane fan ve 1 tane led ışık kullandık. Hepsinin özelliği ekmeği nemlendirmesi yani ekmeği nemlendirdiği zaman ekmek yumuşar, ekmek yumuşadığı zaman ekmek bayatlamaz. Bayatlamasını ve küflenmesini önlüyor. O yüzden de ekmek bayatlamıyor. 10 gün bunu denedik ve ekmek bayatlamadı" dedi.

Topraksız tarım projesini anlatan Mehmet Akif Yavuz ise, "Biz topraksız tarım yaptık. Bu nasıl oluyor? Burada gördüğünüz kil taşları bunlar toprakların kayaların altında oluşuyor. Bunları biz toprak yerine koyduk. Burada 2 tane Japon balığımız var. Bu Japon balıklarını sistemde bulunan küçük delikten besliyoruz ve böylece balıklar yemi dışkıya çeviriyor. Küçük motor aracılığıyla dışkılar üstteki kasaya geliyor ve böylece bitki kökleri buradaki dışkıdan beslenmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Şenlik alanına gelen öğrenciler projelerin yanı sıra alanda kurulan oyun alanlarında da oyun oynadı.

Beykoz Bilim Şenliği\'nde Öğrenciler Projelerini Sergiledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beykoz Bilim Şenliği'nde Öğrenciler Projelerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement