İSTANBUL-BAKAN KURUM İSTANBUL'DA 93 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNE HIZLA DEVAM EDİYORUZ - Son Dakika
Güncel

İSTANBUL-BAKAN KURUM İSTANBUL'DA 93 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNE HIZLA DEVAM EDİYORUZ

? Beykoz'da Kastamonulularla bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, 'Bugün İstanbul'umuzu her türlü afete karşı dirençli hale getirmek için canla başla çalışıyoruz.

25.04.2023 22:40  Güncelleme: 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? Beykoz'da Kastamonulularla bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, 'Bugün İstanbul'umuzu her türlü afete karşı dirençli hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Riskli tek bir yapı kalmayıncaya kadar her ilçede, her mahallede, her sokakta İstanbul için yerinde, gönüllü ve hızlı kentsel dönüşüm diyoruz. Sahada 93 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Bakanlık olarak bugüne kadar mesai arkadaşlarımızla birlikte, 5 yılda vatandaşımızdan 20 bin talep almış, yüzde 90'ını yani 18 binini harfiyen gerçekleştirmişiz. Tüm kurumlarımız aynı özveriyle çalışmaya devam ediyor. Biz böyle iken bir de karşı tarafa bakıyoruz; siyasi arşivleri gerçekleştirilmemiş sözlerle dolmuş, taşmış. Yaptıkları hiçbir iş yokö dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Beykoz'da Kastamonulular Dayanışma Derneği'nin (KAS-DER) açılışına katıldı. Ardından Asr-ı Mekan Balo Salonu'nda Kastamonulular ile bir araya geldi. Bakan Kurum burada yaptığı konuşmada 'Bu bayram en buruk geçirdiğimiz bayramdı. Çünkü Kahramanmaraş merkezli depremlerde yitirdiğimiz 50 bin 400 canımızın acısı hala yüreğimizde, acısı hala çok taze. İnsan insanı acısından tanır. İşte Bozkurt sel felaketini yaşayan siz kıymetli hemşerilerim de bu acıyı çok iyi bilir, çok iyi tanır. O sel afeti sonucunda evlerini, ekmek kapılarını kaybeden hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Bozkurtlu kardeşlerimizin yeniden sıcak yuvalarına, yeniden bereketli dükkanlarına kavuşması için canla başla çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bozkurt'umuzda nasıl yuvalarımızı en kısa sürede inşa ettiysek; deprem bölgesindeki 11 ilimizde de 1 yıl içerisinde konutlarımızı tamamlayıp depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Bu tıpkı Bozkurt'ta olduğu liderimizin sözüdür. Liderimizin, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüdürö diye konuştu.

İSTANBUL'UMUZDA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DAHA DA HIZLANDIRACAK DEV BİR ADIMI HAYATA GEÇİRDİK

Bakan Kurum, 'Burası İstanbul, Fatih'in emaneti, medeniyetimizin kadim başkentidir. Bu görkemli, şanlı, güçlü tarihimizin en önemli şahitlerimizden biri Topkapı Sarayı'dır. Bu güzide eser 500 yılı aşkın mazisiyle bize dirençli şehirlerin vizyonunu çizer. İşte bu anlayışla biz de İstanbul'umuzda hem afetlere hem de yüzyıllara dirençli şehirler inşa edeceğiz. Bugün İstanbul'umuzu her türlü afete karşı dirençli hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Riskli tek bir yapı kalmayıncaya kadar her ilçede, her mahallede, her sokakta İstanbul için yerinde, gönüllü ve hızlı kentsel dönüşüm diyoruz. Sahada 93 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Birkaç gün önce sayın cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızla müjdeyi paylaştı. İstanbul'umuzda kentsel dönüşümü daha da hızlandıracak dev bir adımı hayata geçirdik. 'Yarısı Bizdenö diyerek artık evleri dönüşüme girecek vatandaşlarımızın yeni yuvalarının maliyetinin yarısını biz karşılıyoruzö ifadelerini kullandı.

TÜM KONUT VE DÜKKANLARIMIZI 2 YIL İÇERİSİNDE TESLİM EDECEĞİZ

Bakan Kurum, 'Yine bir taraftan Fikirtepe'de kentsel dönüşümü yeniden başlattık. Sayın cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yeni yuvalarımızı Fikirtepeli kardeşlerimize teslim ettik. Esenler'imizde 60 bin konutluk, Türkiye'nin ilk akıllı şehrini inşa ediyoruz. Üsküdar Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde dönüşüm çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Beykoz'umuzda da Tokatköy Mahallemizde 776 yeni yuvamızın ve 47 dükkanımızın temellerini atmıştık. İnşallah söz verdiğimiz gibi, tüm konut ve dükkanlarımızı 2 yıl içerisinde teslim edeceğiz. Yine Beykoz'umuzda Rüzgarlıbahçe ve Çubuklu'da 830 bin metrekare alanda üzerinde yaklaşık 3.000 vatandaşımızın yaşadığı alanlar 2B konumunda bulunuyor. Şu an buralara dair çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. İnşallah en kısa sürede Beykozlu kardeşlerimizin bu sorununu çözeceğiz. Diğer taraftan İshaklı Mahallemizde de 275 bin metrekare büyüklüğünde bin vatandaşımızın kullanımında olan 2B alanımız var. Buradaki sorunların çözümü noktasında da arkadaşlarımız karınca misali çalışıyorö dedi.

BEYKOZ'A YENİ MİLLET BAHÇESİ

Bakan Kurum, 'İshaklı'da da vatandaşımızın mülkiyet sorunlarını inşallah tamamen çözeceğiz. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmiş olacağız. Yine Gümüşsuyu'nda 146 bin metrekare alanda bin 500 vatandaşımızın yaşadığı bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah burada da vatandaşlarımızın merakla beklediği, heyecanla beklediği mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz. Çavuşbaşı, Karlıtepe ve Gümüşsuyu'nda imar çalışmalarımızı tamamladık. Ruhsatlarımızı verme sürecimize başlıyoruz. Bunun yanı sıra Beykoz'umuza Yalıköy ve Ortabahçe mahallelerini kapsayan 300 bin metrekare büyüklüğünde 1 millet bahçesi kazandırıyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde Beykozlu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hamdolsun tüm bu çalışmalarımızla Beykoz'umuzu, Beykoz'umuzun güzel insanlarını en güzel yarınlara hazırlıyoruz. Önce rüyasını gördüğümüz sonra hayalini kurduğumuz her proje için vakit kaybetmeden harekete geçiyoruz. Türkiye yüzyılının mimarı sayın cumhurbaşkanımızla; çağ açan eserlerimizle, Eserlerin İstanbul'unda yeni ve daha güçlü bir Beykoz inşa ediyoruzö diye konuştu.

5 YILDA VATANDAŞIMIZDAN 20 BİN TALEP ALMIŞ, YÜZDE 90'INI GERÇEKLEŞTİRMİŞİZ

Bakan Kurum, 'Cumhuriyetimizin en önemli, en kritik seçimi 14 Mayıs'ta. Seçime çok az kaldı. Açıkça görüyoruz ki; artık saflar netleşti. Ben 81 ili 500 kez dolaşmış, sorunları yerinde dinlemiş, daha ayrılmadan ortaya çözüm koymuş bir kardeşinizim. Bakıyoruz; bakanlık olarak bugüne kadar mesai arkadaşlarımızla birlikte 5 yılda, vatandaşımızdan 20 bin talep almış, yüzde 90'ını yani 18 binini harfiyen gerçekleştirmişiz. Tüm kurumlarımız aynı özveriyle çalışmaya devam ediyor. Biz böyle iken bir de karşı tarafa bakıyoruz; siyasi arşivleri gerçekleştirilmemiş sözlerle dolmuş, taşmış' Yaptıkları hiçbir iş yok. Bir tarafta milleti için; köprüler, tüneller, hızlı tren hatları, şehir hastaneleri, havalimanları, millet bahçeleri, sosyal konutlar, modern üniversiteler inşa edenler var. Diğer tarafta milletin gönlüne boş vaatlerle girmeye çalışanlar var; Türkiye'yi yüz yıl geriye götürmek isteyenler var. Bir tarafta; 'İstanbul'un deprem bütçesini 6 kat düşürenler; 5 yılda 100 bin konut sözünü tutmayanlar var' Diğer tarafta bu ülkeye milyonlarca yeni yuva kazandıran AK Parti var, cumhurbaşkanımız varö ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-BAKAN KURUM İSTANBUL\'DA 93 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNE HIZLA DEVAM EDİYORUZ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSTANBUL-BAKAN KURUM İSTANBUL'DA 93 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNE HIZLA DEVAM EDİYORUZ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement